MURAT KARADAĞ


Hayırdır inşallah!

Hayırdır inşallah!


Hayret ifadesidir. Anlaşılmayan olağanüstü bir hususta karşı tarafa öyle seslenilir veya sorulur.

 

Sanırım Kırıkkale kamuoyunda şu sıralarda en çok kullanılan sözlerden birisidir. “Hayırdır inşallah!”  

 

Öyle ya Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay son günlerde Kırıkkale’ye çok sık gelir oldu. Elbette bunun bir sebebi olmalı. Veya biz öyle düşünmeliyiz.

 

Evet, Başbakan Yardımcımız durup dururken, Ankara’da onca işinin arasında yanılmıyorsam Kırıkkale’ye son iftar yemeği ile birlikte 4 sefer geldi.

 

İlk gelişinde Keskin ve çevre ilçeleri ziyaret etti. Öyle ki Keskin’de Keskin’in ünlü pazarını gezdi. Belki çocukluğundan kalma bir özlemdir Pazar yerinde tur attı, vatandaşlarla sohbet etti.

 

Gazetelerdeki haberlere bakılırsa Atalay ilçelerde özellikle Hükümet icraatlarından ziyade yerel konuları öne çıkartarak vatandaşlara mesajlar verdi. Kırıkkale’deki yatırımları anlattı, vatandaşlara sürekli olarak sandığı işaret etti.

 

Delice ve diğer ilçelerde de üç aşağı beş yukarı aynı konularda vatandaşlarla bir araya geldi. Hatta daha önceki ziyaretinde yaptığı açıklama sırasında kullandığı bir cümleden yaşanan sıkıntıdan olsa gerek bazen vatandaşlarla görüşmelerinin büyük bölümünü basına kapılı gerçekleştirdi.

 

Son olarak ta müftülük ve belediye tarafından organize edilen Nur Camii avlusundaki iftara katıldı. Kimine göre 5 bin, kimine göre ise 2-3 bin davetlinin katıldığı ancak hiç birisinin de gerçeği yansıtmadığı yemekte de Atalay genel politikaya fazla girmeden birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vatandaşlarla yerele dair sohbet etti.

 

Her neyse biz gelelim asıl konumuza…

Başlığı okuduğunuzda “Şimdi bu da nereden çıktı” dediğinizi buradan duyar gibi oluyorum. Neden böyle bir başlık? Nereden çıktı bu? Anlatayım efendim:

 

Biz Kırıkkaleliler olarak çok meraklı ve çok araştırmacı en önemlisi çok, çok dedikoducu bir yapıya sahibiz ya, işte bu konuda tam bu yapımıza uygun olduğu için ilgimi çekti ve yazma gereği duydum.

 

Yukarıda da belirttiğim gibi özellikle geride bıraktığımız son haftada “Haftanın konusu Atalay’ın ettiği söz ve ilçe ziyaretleriydi” desem sanırım fazlaca bir abartı yapmamış olurum ki öyle de oldu.

 

Bir hafta boyunca özellikle siyaset kulislerindeki konuşulanlara, ileriye sürülen iddialara bakılırsa Atalay’ın durup dururken hem de Ramazan sıcağına aldırış etmeden Kırıkkale’ye gelerek burada özellikle ilçeleri ziyaretinin altında birçok neden yatıyor.  

 

Kedisinin de vekil seçildiği 2012 Haziran genel seçimlerde 70’lere varan oy yüzdesinin kamuoyu yoklamalarında yüzde 40’la düşmesi; Güç Birliği’nin somut adımlar atmada yavaş kalması, hatta ortaya somut bir şey koymaması; Kırıkkalelilerin belediye hizmetlerinden pek hoşnut olmaması, notunun kamuoyunda düşük olması; en önemlisi bir daha milletvekili adayı olamayacağı için Belediye Başkan adaylığı vs.

 

Elbette tüm bunlar özellikle iftar sonrasındaki kulislerde konuşulanlar ve ortaya atılan iddialar. Atalay’ın Kırıkkale ziyaretinin altında yatan nedenler bunlar veya başka şeyler bilinmez ama bilinen bir şey var ki Kırıkkale’nin AK Parti lehine oy yüzdesi söylenenlerin üç aşağı beş yukarı üstünde veya altında olduğu konuşuluyor.

 

Atalay’ın Kırıkkale Belediye Başkan adaylığı konusuna ise kamuoyunda algılandığı kadarıyla ve kamuoyunun söylediği gibi “Neden olmasın” diyebilirim. Atalay’ın kendisinin veya kendisine yakın bir ismin aday olabileceğini buradan şimdiden söyleyebilirim. Bu kişinin de Kahraman olacağının bilinmesini isterim.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu