CÜNEYT TÜRKOĞLU


HAYALLER BİTTİ Mİ?

Bu senenin en kritik maçlarından birine çıktık. Evimizde play-off için son derece önemli maçta Ofspor’u ağırladık


Öncelikle taraftardan başlamak istiyorum. Protesto sebebiyle ilk yarım saat hiç tezahürat olmadı. Yıllardır futbolun içindeyim, çok tepkiler de gördük ama yarım saatlik bir tepkiyi hiç hatırlamıyorum. Hele ki böyle kritik bir maçta yarım saat tepki nedir? Tepki dediğimiz 5 dakika ya da en fazla 10 dakika olur. Bu kadar uzun süre tepki olursa zaten isteksiz olan takım, iyice isteksizleşir. Karşı tarafa meyilli olan hakem de takdir haklarını hep karşıya daha rahat verir. Zaten bu yarım saatlik süreçte de takımımızın, taraftarımızın ve hakemin de etkisiyle golü yedik. Aslında attırmak için uğraştık da diyebiliriz.

Takımımız da ilk yarı berbat bir oyun oynadı. Aşırı isteksiz bir görüntü vardı. Maçın büyük bölümünü kendi yarı sahamızda paslaşarak tamamladık. İlk yarıdaki futboldan, futbol dışı bir sıkıntı olduğunu anlamak zor değildi.

İkinci yarı biraz toparlanır mıyız diye umut ettik ama kalemizde art arda goller gördük ve bir anda 4 farkla geriye düştük. Sonrasında cılız ve isteksiz ataklarla gol bulduk ama sahadan 4-1 gibi aır bir yenilgiyle ayrıldık.

Deplasmanda 0-0 berabere kaldığımız bir rakibe karşı ikili averajı da vermiş olduk. Yani bu kadar kritik bir maçta böyle bir skoru kabullenmek mümkün değil.

Hakem de  bütün takdir haklarını maç boyunca Ofspor’dan yana kullandı. Maçı Trabzonlu bir hakem yönetse o bile rakibe bu kadar katkı vermezdi.

Maç boyunca bu senenin en kötü futbolunu izledik. Kötü oynayabiliriz ama kötü mücadele etmek bize yakışmadı. Ortada bir sorun olduğu aşikar. Sorun maddiyat mı yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz.  Ya futbolcuların ya da yönetimin çıkıp bu futbolun hesabını tüm taraftarlarımıza vermesi gerekiyor.

Puan durumuna baktığımızda play-off için şansımız devam ediyor gibi görünse de bu futbolla yakında oradan da kopar gideriz. Birinin eline masaya vurup bu kötü gidişe dur demesi gerekiyor. O kadar emek verilerek toplanan puanlar ve play-off hayallerinden sonra bu noktaya gelmek çok üzücü.

Haftaya artık küme düşmesi kesin gibi olan Karabük’e konuk olacağız. Rakibin şu ana kadar galibiyeti yok ama biz bugünkü gibi bir mücadele sergilersek bir ilk yaşanır ve mağlup oluruz. Bu hafta içinde yönetim, taraftar ve oyuncular bir araya gelip bugünün bir değerlendirmesini hep beraber yapmalıdır. Sorun neyse herkesin de görüşü alınarak çözülmelidir. Ya birlik olup başaracağız ya da ayrılıp batacağız!

 

 

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu