MURAT KARADAĞ


Hata benim, günah benim, suç benim...


Bağlamanın efendisi Neşet Ertaş ne de güzel söylemiş...?Hata benim, günah benim, suç benim? diye...

Kırıkkale´de yaşayıp, yanlışları, vurdumduymazlıkları dile getirdiğiniz zaman ?suçlu? ilan ediliyorsunuz. Aslında bu durum şimdilerde her yerde aynı?

Keyfiyet almış başını gidiyor. Nereyi tutmaya kalkışsanız, parçası elinizde kalıyor. Örnek çok. Ama en sonundan başlayayım. Sırası geldiğinde, diğerlerini de sıralama imkânımız, zamanımız olur belki...

Yıllar öncesine gitmeye gerek yok. Giderseniz içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkar ki içinden çıkmak, eleştirileri sıralamak uzun uzun yazmamızı gerektirir sanırım?

Aslında her sözün başlangıcında hep söylenir ya, ?hey gidi yıllar hey? veya ?yıllar önce herkes karşı çıkmıştı. Ama dönemin idarecileri dinlemedi, bugün aynı hatalar yapılmaz inşallah? gibi vs.

Biz yine de sondan başlamak için en başına dönelim. Zaten eskiyi anımsamasak yeninin iyi olmasını sağlayamayız. Bugün eskiyi irdelemeden yeninin yönünü tayin edemeyiz

Yıllardır Üniversitenin yeri konumu eleştirilir ya, OSB´nin yerini tayin edenler yıllardır yerden yere vurulur ya.

Terminal, emniyet müdürlüğü binası, Telekom ve son olarak valilik binasının yeri ve konumu eleştirilir durulur ya?

Belli ki eskilerden ders çıkartılmamış durumu ortayı çıkıyor ki, bugünkü yolların durumu, cadde ve sokakların hali, kısacası Kırıkkale´nin imarı?

Son birkaç yıl içinde temeli atılan kamu binalarının durumu. Valilik binası, adliye sarayı son olarak dillere destan Kayseri yol kavşağındaki köprü?

İşte üzerinde durmaya çalıştığımız daima göz önünde bulunan bu yapılar dünkü eleştirilere inat aynı hatalar zincirinin birer parçası olarak önümüze çıkmıyor mu?

Dün merkezden uzaklaştırıldığı söylenen valilik binasının konumu yine merkez olmadı mı? Adliye sarayı aynı düşünce ile mahalleler arasında yerini almadı mı?

Oysa yıllardır har platformda özellikle seçimler öncesi siyasilerin dillendirip te bir türlü çözüm bulmadıkları kamu binalarının durumu, MKE örneği ortadayken

Üniversitenin yeri, Organize Sanayi Bölgesi´nin durumu, Yahşihan Küçük Sanayi Sitesinin merkezde kalması hadisesi, hastanelerin merkeze mesafesi vs.

Bu tartışmalar ortadayken bugün yine aynı hataların yapıldığına hep beraber şahit oluyoruz. Valilik binasının yerini tartışmaya açtığımız da bizi eleştirenlerin bugün binanın yerini bizden çok eleştirdiğini görüyoruz.

Geçmişten ders çıkartmak yerine aynı hataları tekrarlamaya devam eden Kırıkkale siyasetçisi, bürokrasisi, il yöneticileri ve ilin ileri gelen eşrafı, STK´lar ile biz gazeteciler nedense kendi sesimizden başka sese kulak vermiyoruz?

Oysa fazla değil birkaç yıl sonra Adliye Sarayı´nın çevresi, arka kısmındaki yerleşim alanının yani mahallenin cadde ve sokakları araçlarla dolunca bugünleri unutup binanın yerini tartışacağız?

Tıpkı kuruluşu 1923´lere dayanan MKE Kurumu fabrikalarının kurulduktan sonra çevresinin bilinçsiz bir şekilde imara açılmasından kaynaklanan ve bugün çözülmesi mümkün olmayan hata gibi?

Bugün kamu kurumlarının ısrarla merkeze veya merkeze yakın bölgelere yapılması ve bunda ısrarcı olunması şehrimizin geleceği açısından çözülmesi mümkün olmayan sorunları gündeme getirecektir.

İşte bu noktada doğruları söylemek, yazmak-çizmek her zaman biz gazetecilerin görevi olsa da toplumsal duyarlılığın da burada büyük önem taşıdığını biliyoruz?

Her neyse ?Doğrulu söyleyeni dokuz köyden kovarlar? şeklindeki Atasözünden de anlaşılacağı gibi ben kendi şahsıma her zaman doğruları söylediğime inanıyorum?

Tıpkı valilik binasının şimdiki yeri yani bir zamanlar yüzlerce ağacı içinde barındıran Atatepe Parkı konusunda ortaya koyduğumuz duyarlılık gibi?

O yıllarda haberimizi kapalı kapılar arkasında onaylayıp ancak dışarıda bir şey söylemeyenler, hatta meseleyi en az bizim kadar kavrayıp ta bir satır yazmayanların şimdilerde binanın durumunu bizden çok eleştirdiğine tanık oluyoruz?

Yazımın başlığı ve giriş paragrafından da anlaşılacağı gibi bu memlekette doğruyu söyleyen hatalı ve suçlu oluyor. Hatta dokuz köyden kovulmak istense de hatalar anlaşıldığında zaman çoktan geçmiş oluyor.

Her nedense her yerde olduğu gibi burada da doğruyu söyleyenler hiç bin zaman sevilmemiş hatta bugünlerde moda haline gelen doğruyu söylediği için suçlu ilan edilenlere hep beraber şahit oluyoruz?

Tıpkı yıllar önce üstat, sazın efendisi, her sözünde büyük anlamlar yüklü olan, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş´ın ?Hata benim, günah benim, suç benim? diye dillendirdiği türküde olduğu gibi?

Son yıllarda tüm ülkede tanık olduğumuz gibi, doğruyu söylediğiniz de, bir konuya bir şekilde eleştiri getirdiğinizde halı, günahkâr hatta suçlu ilan ediliyorsunuz?

Bu vesile ile arkasında binlerce anı bırakarak, sazı sözü ile dünyada adından söz ettiren ozanımız üstadımız Neşet Ertaş´ı ölümünün 6´ncı yılında rahmetle minnetle anıyorum.

nahit y.
3.02.2019 00:06:35
Murat bey güzel yazınız için teşekkürler.KIRIKKALE mizde hiç bir şey doğru gitmiyor maalesef karadeniz fıkralarına konu olacak köprülü kavşaklar tam bir keşmekeşlik şehrin her tarafı dökülüyor,araç park etmek bu şehirde bir eziyet,mülteciler şehrin her tarafını sarmış,mültecilere karşı değilim ama bakabileceksen getirin kendi insanın açken diğer insanları getirip perişan etmenin anlamı yok,küçücük belediyelerin başkanlarının altlarında son model makam araçları kaynakların boşa heba edilmesi bütün il müdürlerinin altında makam araçları keyfi kullanmalar biz bu kadar zengin bir milletmiyiz herkes açıdan ilk akşamdan yatarken saltanat meraklılarının bu gösterişli hayatı bizleri üzüyor.AK parti belediyecilik hizmetlerinde sınıfta kalmıştır.MHP çok zayıf bir adayla yarışa katılmış seçmende hayal kırıklığı yaratmıştır.Hiç mi aday kalmamıştırda yahşihanda,hacılarda,keskinde delicede aynı isimler tekrar aday gösterilmiştir.Keskinin su problemini halledemeyen her yerden su akarken hizmet getiremeyenler,hacılar durumu yahşihanın durumu,kırıkkalenin durumu içler acısı iken tekrar aynı isimlerle devam edilmesi nasıl izah edilebilir bilemiyorum.

ramazan
3.02.2019 00:17:52
Kırıkkalede tek çalışan milletvekili Ahmet Önal yani belki iktidarda değiller ama her yerde var diğer 2 vekilimiz malesef hayal kırıklığı olmuştur.Halil Öztürkden ilk zamanlar ümitliydik ama o da hayal kırıklığına doğru emin adımlarla ilerliyor yazıkki.Buraların hizmet yerleri olduğunu kavrayamayanlar 5 senenin nasıl gelip geçtiğini anlayamadan seçim zamanı geldiğinde görürler ama iş işten geçmiş olur.Ramazan Can toto dan çıkar gibi çıktığını bu halk çok iyi biliyor bundan sonra çıkması imkansız,halil beyde kendisini çek etsin böyle giderse birdahaki seçime havasını alır.Kırıkkale halkının isteklerinin probleminin çözülmesi konusunda laf değil icraat üretsinler lafla peynir gemisi yürümez Ak parti ve MHP nin vekillerine önerim budur.Saygılarımla.

çelebi
7.02.2019 14:12:57
Kırıkkalede durumlar karışık gibi MHP adayını geri çekebilir deniliyor AK partiye destek olmak için bence çok güzel olur çünkü MHP de işler karışık adayın zayıf olması AK partiden yana MHP nin fedakarlık yapması mantıklı yoksa AK parti kırıkkalede sıkıntıya düşer madem ittifak var o zaman bir beraber olunmalı oyların bölünmemesi için AK partide birleşilmeli ve kırıkkalemizin yeniden şahlanışı için Mehmet saygılı denmelidir aksi halde durumlar vahim olur diyorum.

Edip Ü.
8.02.2019 09:51:18
Murat bey sizi yıllardır takip ederim hep güzel yazılarınızla dürüstlüğünüzle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan bir gazetecisiniz.Kırıkkalemizin problemlerini en iyi bilenlerdensiniz bu kadar siyasetçi gelip gidiyor ama kırıkkalenin problemleri her geçen güz dahada büyüyor.Bizim siyasetçilerimizin İSTEĞİ,Koltuğa oturuyum bir sürü vaad ondan sonrası kolay önce koltuk sevdası, mesele koltuğa oturmak değil, koltuğun hakkını verebilmek amaç olmalıdır.Bu güne kadar KIRIKKALEMİZDE sadece Ahmet ÖNAL vekil dışında kimse oturduğu koltuğun HAKKINI verememiştir.Adam her yerde diğerleri nerde siyaset halkın içinde olmaktır halka hava atma yeri değildir, halka hizmet etme yeridir.Diğer 2 vekil neredeler Kırıkkalemizin hangi problemlerini çözebilmişlerdir.Ahmet Önal vekil böyle devam ederse inşallah çok uzun zaman hizmet eder ama diğerleri gibi millete havadan bakmasın hizmete devam etsin saygılarımla.

emel r.
9.02.2019 14:07:27
Kırıkkalemize umarım gerçekten hizmet edebilecek donanımlı biri gelsin yeter artık oy veriyoruz veriyoruz değişen bir şey yok.Araç park edecek yer yok beton yığınları hemde çok çirkin bir görüntü oluşturmaya devam ediyor.Siyasetçiler Ak parti ve MHP nin adayları son derece doymuş bir görüntü veriyorlar halbuki ne olur yoldan geçerken tanıyın tanımayın size oy veren insanlara bir selam verin ne olur verseniz yazık bir selamı bile bu şehrin insanına çok gören bir siyasi anlayışa anlam veremiyorum.Geçenlerde yaşam hastanesinin orda otururken ilk defa gördüm kendisine oy bile vermediğim isminin Ahmet Önal olduğunu öğrendiğim milletvekiliymiş yanımıza geldi sadece bize değil bütün oradaki insanlarla tokalaştı kendini tanıttı çok temiz yürekli beyfendi bir insan çok memnun oldum ve şaşırdım diğer partilerden ramazzan beye yıllardır ailece oy verdik adam yoldan geçerken süratımıza bile bakmıyor. Ne olur seçmeninize bir merhaba demek bu kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum,siyasetçiler biraz halkın içine girin kaçak güreşmeyin ahmet önaldan biraz ders alın.

taner
15.02.2019 21:54:00
MHP adayını çekeceği söyleniyor eğer son dönemlerde bu konuşulanlar doğru ise Mahir Yılmaz açık ara bu seçimi kazanır,o zamanda bunun sorumlusu seçmen olamaz.

recai urağli
15.02.2019 21:58:51
mAHİR yILMAZ çok iyi çalışıyor ama Ahmet Önalın da hakkını yememek lazım çok koşturuyor canı gönülden çalışmak bu olsa gerek diğer parti adayları için bunu söylüyemiyoruz.

nail
15.02.2019 22:16:56
Burada yazılanlara katılmamak mümkün değil.Bu seçimde bugüne kadar şehrimize hizmet edemeyen ama herdefasında seçilen ama hizmet üretemeyen böbürlenen bir iktidar kesimi ile hizmet etmeye hazır bir muhalefetin yarışı söz konusu.Bir tarafda ramazan can diğer tarafda halil öztürk tarafı diğer tarafda halkın içinde beyfendi bir ahmet önal vekiliğin candanlığı mahir beyin halkın içindeki eksilmeyen sevgisi karşı karşıya artık bu kez kendilerini dev aynasında görenlere kırıkkaleli gereken cevabı bu seçimde verecektir.

muğtad
15.02.2019 22:29:15
Ahmet ÖNAL hakikaten diğer 2 vekilede çok kı8sa zamanda anormal bir FARK attı umarım böyle devam eder diğerleri gibi ben neymişim be AĞBİ demezse kırıkkaleden yeri garanti olur adam heryerde var adam gibi adam kamuoyunun gönblüne girdi.Kırıkkalede diğer 2 vcekil ramazan beyi biliyorduk ama Halil beyde büyük bir hayal kırıklığı yaşadık seçilmeden önceki Halil bey ile seçildikten sonraki halil bey arasında dağlar kadar FARK var halk ile iletişimi AHMET ÖNAL son derece mükemmel danışmanı son derece beyfendi ekibi çok kibar bunlar çok önemli iletişim çok önemli ramazan beyin danışmanları çok zayıf malesef bir kaç defa meclisde görüşmek istedik yok toplantıda yok karadeniz ülkeleri asamblesindeydi diye bir türlü görüşüp meramımızı anlatamatık 40 dereden 40 su getirtdiler Ahmet Önala gittik adam bizi kapıda karşıladı danışmanı olsun kendisi olsun kırıkkaleliye sahip çıkmak budur.Adamın elinde birt şeymi var YOK ama yarım elma gönül alma BUDUR işte.Diğerleri canları sağolsun ama ÇOK DUYARSIZLAR.

SELÇUK
15.02.2019 22:39:50
yahihan,Hacılar,sulakyurt,bahşılı,MHP,karkecili,balışeyh,delice, keskin akp,Kırıkkale İYİ Parti son dakika sonuçları arkadaşlar saygılar.elimizdeki rakamlar bunu söylüyor değerli hemşerihlerim.

sercan
16.02.2019 20:11:25
Bu seçim de ben inanıyorum ki MHP açık ara seçimi kazanacak kimse boşa heveslenmesin AK parti adayını çekecektir.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu