MURAT KARADAĞ


Hani suyumuz kaliteliydi?

Hani suyumuz kaliteliydi?


Önceki gün Kırıkkale Belediyesi Yeşil Vadi Su Birliği toplanmış! Eh ne güzel toplanmışlar şehir şebeke suyunu masaya yatırmışlar.
Belediye Başkanı Veli Korkmaz?da birliğin doğal başkanı olarak şebeke suyu konusunda bazı önemli! açıklamalarda bulunmuş. 
Yıllardır ?Suyumuz memba kalitesinde? diye şehir şebeke suyunun içilebilir olduğunu anlatan başkan bu defa ?Suyun kalitesini arttıracağız? demiş. 
Memba suyunun üstünde bir kalite var mıdır? Bilinmez ama başkan bu defe pot kırmış. Suyun kalitesi memba kalitesindeyse niçin kalite artırımı yapılsın? Veya kalitesinde değilse hangi kalitede olacak?
Çünkü başkan en iddialı olduğu hizmeti konusunda kendiside yanıldı. Şehrin en önemli sorununu çözmek adına yapılan su arıtma tesisinden istenilen sonuç alınamadı. (Bunu başkan kendisi de iyi biliyor)
?Musluktan akan su içilecek vs? şeklinde şaşalı reklamlarla hizmete sokulan arıtmadan geçen su birkaç ay içildi. Sonrasında eski kalitesini de yitirerek kullanımı mümkün olmaz hale geldi. (Belediye binasında musluk suyu kullanılmıyor)
Bugüne kadar yapılan hizmet yatırımlarının en pahalısı olarak bilinen su arıtma tesisi kelimenin tam anlamıyla ?ölü yatırım? olarak Kırıkkale belediyesi tarihine geçti. 
Şehirde yaşayanların bir şekilde cebinden çıkan bu yatarımın bedeli adeta çöpe atılmış bir atık, havaya sıkılmış bir gaz gibi uçup gitti. Şehrin en pahalı ve en önemli hizmet yatırımı adeta ölü bir yatırım oldu. 
Ancak o yıldan bu yana adeta bir inat uğruna şehir suyunun memba kalitesinde olduğu, şehirde yaşayanların musluk suyu kullandığı her platformda, her söz açıldığında anlatıldı. Hem de iddialı cümleler kurularak. Pahalı reklamlar verilerek.
Tüm bunları alt alta koyduğumuzda sayın belediye Başkanı Korkmaz?ın önceki günkü yaptığı açıklamalar arasında şehir suyunun kalitesinin daha da arttırılacağı şeklindeki ifadesinin ne anlama geldiği sorgulanması gereken bir husus olsa gerek.
Belediye Başkanı Korkmaz?ın bizzat kendisinin özellikle kefil olduğu su konusunda bir iyileşme olmadığı gibi kalitesinin daha da kötü olduğu bilinen bir gerçek olarak önümüzde dururken suyun memba kalitesinde olduğunu ısrarla söylemenin kime ne fayda sağlayacağını inanın bende bilmiyorum.
?Halep ordaysa arşın burada? diye bir söz vardır ya. iddiaları hemen kanıtlamak açısından önem arz eden bu söz yukarıda anlatmaya çalıştığımız hususun aydınlanmasına önemli katkı sağlayacağı gibi 
damacana su satışının rakamlarına baktığımızda da suyumuzun kalitesi anlaşılacaktır. 
  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu