MURAT KARADAĞ


HALK, PARTİSİ'ne sahip çıktı


Benim bildiğim uzun yıllar sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk defa bir ön seçim yapıldı.

Yani Milletvekili adaylarını Millet kendisi belirledi Ben temsilcimi kendim seçerim” dedi.

Yani CHP'liler, Aday liderin iki dudağının arasından çıkmaz adayımı ben belirlerim” dedi.

CHP uzun yıllar sonra radikal bir uygulamaya imza attı. Diğer partiler için, demokrasi için örnek karar gereği CHP dün ön seçime gitti.

Türkiye genelinde 50 ilde ön seçim yapıldı. Üstelik sade partililerin oy kullandığı bir seçim. Partililer adayını kendileri belirledi

Kırıkkale'de de dün ön seçim heyecanı yaşandı. Bahar havasının ilk sıcaklığının etkisiyle CHP'liler aday belirlemek için sandığa koştu

İl Başkanı Ahmet Önal'ın oy verme işlemi sırasında dediği dün Kırıkkale lisesinde ve ilçelerde tam bir demokrasi şöleni yaşandı.

Darısı, AK Parti'ye MHP'ye. HDP'ye, Saadet Partisine veya diğerlerine. CHP olmazsa olmazı başardı. Bu uygulama  partiler için milat olsun

Velhasıl demokrasinin birinci prensibi adil seçim olduğuna göre, CHP'de öncelikle kendi içinde bu sorunu ön seçimle çözmüş oldu.

Yani hep şikayet ettiğimiz CHP lider hegemonyasından kurtulmanın ilk adımlarını bu seçim için attı. Deleriz gerisi de gelir.

Yukarı da da belirttiğim gibi demokrasinin pek işlemediği söylenen CHP dün milletvekili adaylarını belirlemek için sandığa gitti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bile örnek bir davranışla adaylık için yarıştığı ön çeçimde Kırıkkale'de 8 isim zorlu maratona katıldı.

Eski Av. Zıya Kavlak, Av. Murat Çakırca, Gürsoy Topsoy, sendikacı Arap Karadurmuş, Av. Uğur yıldırım, Maliyeci Neşet Çelik, Emekli öğretmen Memduh Ulusoy ve Serpil Erbay 

Bana göre cesaret gösterip bu mayın dolu yola çıktılar. Yaklaşık bir ay üyeler üzerinde ellerinden gelen çalışmayı yaptılar.

CHP'lilerde dün önlerine sunulan fırsatı değerlendirmek, kendilerine gösterilen teveccühe karşılık vermek için merkezde Kırıkkale lisesine koştular.

Kısacası dün Kırıkkale lisesinde ve ilçelerde tam bir demokrasi şöleni yaşandı. CHP'liler kendilerini temsil edecek adaylara vekalet vermek için adeta birbirleriyle yarıxştılar. Üstelik düğün havasında şenlik içinde

Davul zurna eşliğinde, davetli karşılar gibi partililerin karşılandığı bir ortamda seçime giden CHP'liler özgür iradelerini sandığa yansıttılar. Adeta CHP'liler damarlarında olan demokrasi dersi verdiler. CHP'ye sahip çıktılar

Sonucu ne olursa olsun CHP'liler tam bir olgunluk örneği sergileyerek ilk sınavı verdiler. Seçim ise beklendiği gibi Murat Çakırca, Zıya Kavlak ve Hacı Arap Karadurmuş sıralamasıyla sonuçlandı. Herkese hayırlı olsun.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu