YUNUS PEHLİVANLI


HAFRİYATÇILAR ZABITA-TEMİZLİK

HAFRİYATÇILAR ZABITA-TEMİZLİK


Günlerden Pazar.Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğu gün.Mahallede hafriyat işini yapanlar bu günü özelliklemi seçtiler bilmiyorum.
Kepçeci vatandaş inşaat yapılacak binayı öyle haşin ve haşmetli yıkıyor ki görmeyin gitsin.
Hani Nagazaki’ye atılan bombadan sonra ortaya çıkan toz ve radyasyon bulutu görüntüsü var ya ? Adeta öyle bir toz bulutu mahallenin üzerine çöktü..Kazı başlayalı yaklaşık iki saat olmuştu ki durum Zabıtaya bildirildi.Zabıta yaklaşık 10 dakika içinde geldi.Kepçeciye bir uyarı yapıldı ama daha sonra kazı aynen devam etti.Yaklaşık BİR SAAT SONRA bir itfaiye aracı gelerek hafriyat alanının üzerine sadece bir kere su sıktı ama buda yetersizdi elbette.
Hani argo ve avam bir tabirdir (Deden ebeni öptükten sonra hayrını gör ) derler.Şimdi bazı şeylerin altını bir çizelim ve yetkililerinde kulakları çınlasın:
1- Hafriyat işi yapılırken illa birilerinin Zabıtaya yada Belediyeye şikayet etmesine gerek kalmasın.Gönül ister ki hafriyatçı yada müteahhit gerekli tedbirleri kendi alsın.
2- Kırıkkale’de inşaat yapan insanlardan bunu beklemek son derece zor. İnşaatçı yada hafriyatçı yapacağı inşaattan yüzde yüze yakın para kazanırken yıktıkları binanın 50 yıllık 100 yıllık tozlarını tüm mahalle halkına yutturamazlar.Böyle bir hakları yoktur.
3- İnşaatın her safhasında belediyenin bilgisi vardır herhalde. Hafriyatçı kazı yapacağı alanın sulanması için itfaiyeye gerekli parasını yatırmalı, itfaiyede yeterince suyu kazı alanına taşımalıdır.Bu kurala uymayana öyle göstermelik bir ceza değil hafriyatçıya da inşaatçıya da caydırıcı bir ceza uygulanmalıdır.
4- Bu cezai müeyyide için birkaç meclis üyesi Belediye meclisine bir teklif sunarlarsa bu konuya kalıcı bir çözüm getirilebilir sanıyorum.
5- Tekrar ediyorum.
Sayın Yetkililer:Bir Kırıkkale’li olarak gözlerini para hırsı bürümüş ve ne kadar daha çok kazanırımdan başka hiçbir şeyi düşünmeyen inşaatçıların tozunu dumanını lütfen bu millete yutturmayın.
Hafriyatçıların devasa kamyonları asfaltları çökertirmiş, kaldırımları çökertirmiş,sellikleri mazgalları çökertirmiş onlar belediyeyi ilgilendiriyor.Ama mahalleliye toz banyosu yaptırılırsa bu vatandaş olarak bizleri ilgilendiriyor.
6- Yine zabıta yetkilileri inşaat yapanların; demir,çimento yada kalaslarla yolları kapatmasının ,boş çimento ve kireç torbaları,kestikleri tel parçaları ve söktükleri çivilerin geçiş yollarına saçılmasının önüne geçmelidir.
PARANTEZ:Geçen hafta Alpaslan Pehlivanlı Bulvarındaki sorunlarla ilgili bir yazı yazdığım halde bu konularla ilgili hiçbir yetkiliden bir ses seda duymadığım gibi konuyu çözecek bir girişime de şahit olmadım.
Eğer konu yazıdan anlaşılmadıysa gelin Bulvardaki sorunları sizde gözlerinizle görün.

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı