MURAT KARADAĞ


Hadi canım sen de!

Hadi canım sen de!


 

Gerçeği yansıtmayan, gerçekleri söylemeyenlere veya söz edenlere denir. İnandırıcı bulunmayan iddialarda bulunanlara öyle seslenilir: “Hadi canım sen de!”

 

Önceki gün manşetimizin başlığı özet olarak buydu.

Gelin isterseniz bu başlığı neden kullandık, onu izah etmeye çalışayım. Yani açıklayayım.

 

Hepimizin malumu önümüzdeki Mart’ta yapılacak olan seçim çalışmaları tüm yurtta olduğu gibi ilimiz Kırıkkale’de de alabildiğine sürüyor.

 

Partilerde aday adayı yarışı, sokakta hangi partiden kim aday olacak tartışmaları… Hangi partinin hangi adayla seçimi kazanacağı iddialaşmaları…

 

Kısacası siyaset arenası toz duman.

 

Bilindiği üzere en çok merak edilen “AK Parti’de kim aday olacak” sorusu öne çıkmışken Belediye Başkanı Veli Korkmaz düzenlediği basın toplantısında 10 yıllık süreçte yaptıklarını, yapamadıklarını anlattı.

 

Tüm muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve bazı değişik sektörlerden bazı kişilerin davet edildiği toplantıda Korkmaz sözünün başından itibaren titreyen ses tonunu hiç değiştirmedi, değiştiremedi.

 

Toplantıya katılanların hemen tümümün beklediği gibi konuşmasının son bölümünü aday olup olmayacağı hususuna getirdi. İki dönemden söz etti. İki dönemden sonra aday olmayacağını söylediğini ileri sürdü.

 

Türkiye’de çok nadir, Kırıkkale’de belki de ilk olan bu durum… Yani görevdeyken aday olmayacağını açıklayan Veli Korkmaz’ın aday olmayacağını kendi iradesiyle mi yoksa başka nedenlerden mi böyle bir karar aldı, bilinmez… Ama bilinen bir şey var ki Korkmaz kesinlikle son bir aya kadar adaydı.

 

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse durumun hiç de öyle olmadığını, toplantıya katılanların tümünün bildiğini buradan söylemek isterim. Hatta Korkmaz’ın aday olmayacağı konusundaki gerekçeleri sıralarken “Hadi canım sen de!” diyenlerin bile olduğunu söyleyebiliriz.

 

Yani Korkmaz bu kararını kendi iradesi ile almadığını memlekette iyi kötü siyasetle uğraşan veya takip eden herkesin bildiğini cümle alem bilimekte. Yani Korkmaz “Aday olmamı istemediler onun için aday olamıyorum” deseydi daha inandırıcı olurdu. 

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu