MURAT KARADAĞ


Gerekirse Başbakanın yakasına yapışırım!


7 Haziran seçimleri yaklaşırken adayların propaganda çalışmaları da hız kazandı.

Propaganda çalışmalarına diğer adaylardan bir adım önde başlayan CHP adayları ilçe ziyaretlerinin dördüncüsünü de tamamladı.

Merkezde STK'lar, vakıf ve kamu görevlilerine yönelik ziyaretlerini de sürdüren CHP'li adaylar ellerindeki avantajı iyi kullanıyorlar.

Özellikle birinci sıra adayı Avukat Murat Çakırca ön seçim sürecindeki hızını hiç kesmedi. Şu ilçe senin, bu kasaba benim hatta köylerin bile birçoğunu ziyaret etti.

Yani Murat Çakırca bir çıktı pir çıktı. Enerjik, ikna kabiliyeti yüksek sinerjisini yansıtmayı bilen bir vasfı var. İl başkanı Önal ise aynı özellikleriyle adaya bonus!

Diğer adaylar Kavlak ve Karadurmuş ta aynı ön seçimde başlayan hızı kesmemek için efor harcıyorlar. Özellikle semt pazarları ile toplumun kalabalık olduğu yerlerde.

Velhasıl CHP ön seçim süreciyle başlayan hareketliliğini sürdürüyor. Tabi ki bu hareketlilik adaylara da yansıyor. Adaylar saha çalışmasını aynı tempoda sürdürüyor.

İşte tam bu noktada adayların sahada söylemleri, vaatleri ve vaatlerine bağlı olarak kişilikleri de seçmen üzerinde nakşoluyor. Tabi ki bu nakşolma iyi yönde olursa sorun yok demek.

CHP adayı Murat Çakırca'yı birkaç ziyaretinde takip etme imkanım oldu. Sulakyurt gezisinde bulundum. Yenimahalle Oto Pazarı Cumartesi ve Kaletepe semt Pazarı gezilerini takip ettim.

Yukarda belirtiğim gibi karşısındaki kitleye sinerjisini yansıtmayı iyi bilen. İkna kabiliyetinin yanı sıra temsil ettiği partinin programını iyi bilen bir kişilik.

Geçtiğimiz günlerde eski Milletvekili TBMM Faili Cinayetler Komisyonu Başkanı Sadık Avundukluoğlu'nun da dediği gibi sosyal demokrat, heyecanlı, hırslı ve atak.

Yani Murat Çakırca özelliklerini seçmen üzerinde iyi kullanıyor. Samimiyetini konuşmasındaki ifadeleri ile ortaya koyuyor. Mesela Kendime küfü ettirmeyeceğim” diyerek.

Milletvekili olursam evimi Ankara'ya taşımayacağım, bazı hemşerilerimiz partiye gelemezler diye büromu kapatmayacağım tüm hemşerilerimin vekili olacağım” diyerek.

Vekil olursam meclise buradan gelip gideceğim. Aracımı her zaman olduğu gibi adliye önündeki parka bırakıp büroma yürüyerek gideceğim. Cumhuriyet meydanında yürüyeceğim” diyerek. 

Dün de Murat Çakırca'nın Kamyoncular Kooperatifi ziyaretinde bulundum. Burada da Çakırca'nın ikna kabiliyetini, konuya hakimiyetine ve inandırıcılığına tanık oldum.

Murat Çakırca'nın son olarak KESOB Başkanı Süleyman Köstekliyi ziyaretini takip ettim. Süleyman Köstekli'nin bildik yerel şeker tadında sohbetini dinledik birlikte.

Sonrası malum. Bu yazıyı yazmamam vesile olan diyalog yaşandı. Çakırca bir ara Köstekli'ye Milletvekili olursam esnafın sorunlarını beraber anlatırız” diyerek destek istedi.

Yani TBMM'ye gideriz sorunları birlikte tek elden duyururuz anlamında ifadeler kullanarak Oturan Milletvekili” değil çalışan hizmet eden atak bir vekil olacağını ifade etti.

Mecliste sorunları dinlenmez ise ilgililerin karşısına çıkacağını söyledi. Gerekirse Başbakanın bile yakasına yapışırım” diyerek bu hususta son derece iddialı olduğunu sergiledi.

Murat Çakırca bu çıkışıyla eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın gençlik yıllarında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile o ilginç Yaka tutma” diyaloğunu hatırlattı.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu