ÖZNUR ÖZDER BAZ


Geleceğin ışığı öğretmenlerimiz

Geleceğin ışığı öğretmenlerimiz


Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır.Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir...Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.  1924
Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! 1923
Hayatın her çalışma safhasında olduğu gibi özellikle öğretim hayatında sıkı disiplin başarının esasıdır. Müdürler ve öğretim kadroları disiplini sağlamaya, öğrenci ise disipline uymaya mecburdur."
Ulu önder Atatürk bu sözlerinin günün anlam ve önemini ne kadar net anlattığı aşikardır.
Atamızın ileri görüşlülüğünü bir kez daha karşımıza çıkarıyor .
Böyle bir liderin var olduğu topraklarda bir vatandaş olmak gurur verici?bu cumhuriyetin kurucusuna gölge düşürmeye çalışanların vay haline. Bu topraklarda kimler sayesinde istediğiniz gibi konuşuyorsunuz farkına varabilseniz.
Öğretmenlerimizin üzerine düşen görevin özelliği  ve insanlığa verilen değer öyle güzel vurgulanmış ki.
Bir eser yaratmak, bir eserin sahibi ve yaratıcısı olabilmek bir insana verilen büyük erdemlerden değil midir? Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun öğretmenine verdiği değer mükemmel.
Bundan dolayı öğretmenlerimize büyük görev düşüyor.
Öğretmenlerimize yüklediğimiz görevler sadece derslerle ilgili değil, öğretmen çok iyi bilen,şefkatli,bildiklerini etkili bir biçimde verebilen,her öğrenciyle tek tek ilgilenebilen onun sorunlarına ortak olan yardım edebilen öğrencilerini ve öğretmeyi sevendir.
Gerçekten öğretmenlik çok zor bir iş. Düşünsenize her gün karşınızda 40- 50 kişilik bir grup ve hep sizden bir şeyler bekliyor. Hayatımızın her döneminin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. İnsanoğlu bilgiyi en iyi alabileceği kişiden ister. Eğitimin ilk süreci ailede başlar, ama buna bir o kadar yakın süreçteki dönemin de ilkokul olduğuna inanıyorum. Çocuğun artık oyun alanından çıkıp gerçek hayata geçiş dönemi başlamaktadır. Açıkçası ben oğlumu okula gönderirken okuldan çok öğretmene baktım. Özellikle ilkokul döneminde öğretmen anne yarısı ya da ben olaya çok duygusal bakıyorum. Ben anne olarak bakıyorum.
Oğlumun öğretmenini seviyor olması beni rahatlatıyor. Oğlum emanet ettiğim kişiyi  seviyor.
Sevgi güvenmektir.
Sevgi başarıdır.
Sevgi inanmaktır.
Sevgi saygıdır.

Büyüyen gelişen dünyada kalıcı olabilmek için hep daha çok bilgiye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Öğretmen, öğreten olduğu kadar öğrenen de olmak zorundadır.
Eğitim sistemi, bir çocuğun gelişmesi sürecinde her öğrencinin farklı özelliklere sahip olduğunu ayırt etmeli. Bilgiyi işlerken her insan zekasının farklı olduğunu dikkate almalıyız. İnsanların davranışlarında kalıtımın, zamanın ve çevrenin etkisi büyüktür.
Yurdun bilfiil her köşesini ayırt etmeden gezen öğretmenlerin, bu uğurda canları veren deprem şehitlerinin ve geleceğin ışığı olan tüm öğretmelerin,
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli