MURAT KARADAĞ


Gazetelere ölmek yasaktır. Çünkü her gün yeniden doğarlar.

Gazetelere ölmek yasaktır. Çünkü her gün yeniden doğarlar.


8 yıl önce 1’nci kuruluş yıldönümü yazısı yazılmış mı bilmiyorum. Yazılmıştır mutlaka.

 

Bilmem nedendir sorma gereği duymadım. Galiba kıskançlık duygularım depreşti. 

 

Bu meslekte 30 yılı geride bırakmış bir gazeteci olarak Pusula’nın 5’nci, 6’ncı, 7’nci son olarak geçtiğimiz yıl 8’nci kuruluş yıldönümünü yazmıştım.

 

9’ncu kuruluş yıldönümünü de yazmak nasip oldu. Bu mesleğe başladığım KALE gazetesinden sonra.

 

Bundan sonra da yazarız inşallah ömrümüz olursa 10’ncu 20’nci 30-40’ncı, hatta 50’nci yıllarını.

 

Her yazdığımız geçen yıllar biraz daha yaşlandığımızın ifadesi olsa da gazetelerin yeni bir doğuşudur geçen yıllar.

 

Yani yazanlar yaşlanırken yazdıkları gazeteler her gün yeniden doğarlar. Yani gazetelere ölmek yoktur. Her gün yeniden doğarlar.

 

Tıpkı elinizde tuttuğunuz Pusula Gibi. Bundan 9 yıl önce sizlerle buluşan Pusula bugün itibarıyla 9’ncu yıla “Merhaba” dedi.

 

Günlerin su gibi aktığı zamanımızda elinizde tuttuğunuz Pusula Gazetesi 9. yıldönümünü kutluyor. 10’ncu yıla şunun şurasında 1 yıl kaldı.

 

Basında 10. yıldan sonrası artık o basın yayın organının büyük bir mesafeyi kat ettiği ve bir seviyeyi aşarak, söz hakkına sahip olduğu bir zaman dilimi olarak bilinir.

 

Pusula bunu bir iki yıl öncesinden başardı. Onun içinde 9’ncu yılına emlin adımlarla girdi.

 

 

Yani Pusula her yerel gazetenin hissettiği zorlu koşullarda bıkmadan, usanmadan ilerlemesine devam eden ve bu vesile ile de, Kırıkkale yerel basınında haklı bir yere gelen gazetelerimizden olmayı başardı

 

Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte, yerel gazetelere her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğu hepimiz tarafından malumunuzdur.

 

Özellikle siyasi atmosferin tam anlamıyla iliklerimize kadar işlediği, ülkenin içinde bulunduğu bilinmezlerle herkesin kafasının karıştığı bir ortamı hep birlikte yaşıyor ve hissediyoruz.

 

Kırıkkale bu anlamda şanslı illerden biridir. Birçok gazetenin olması Kırıkkale kamuoyunun tercih noktasında kısır kalmamasına, dolayısı ile de farklı kaynakları süzgecinden geçirerek doğru bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.

 

30 yılı aşkındır bu mesleğin içinde birisi olarak Pusula hakkındaki kısa ve öz düşüncemin bu olduğunu söylemek isterim. Son 6 yıldan bu yana Yazıişyleri Müdürlüğünü yaptığım Pusula’nın bunu başardığına inanıyorum, Pusula 9 yıldır bu çizgide Kırıkkale halkına en iyisini sunmak adına dimdik yoluna devam etmektedir.

 

Her gün yaptığım haber, yorum ve köşe yazılarımın sorumluluğunu bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Basının bana sağladığı imkânları ve önüme örülen engelleri hep sağduyu ile tarttım. Bu imkânları profesyonel düşünerek olayları hiçbir zaman saptırmadım.

 

Bu zaman diliminde gazetecilik tabiri ile “Yazılmamak kaydı” diye şerh düşülen bir tek bilgiyi haberlerimde veya köşemde yazmadım.

 

Dolayısıyla, bu anlamda, çok güzel ve çok anlamlı dostlukların temeli hep haberler köşe yazılarım sonrasında oldu.

Kırıkkale’de ölçülü eleştiri kültürünün yayılmasına ve doğruların daha çabuk bulunmasına katkı sağladığımı düşünüyorum.

 

 

Bir yazarı veya habercinin, toplumun hislerini ve tepkilerini yansıtan kişi olarak düşündüğüm için de, devamlı suretle işin kıyısında, Ne şiş yansın, ne de kebap? (!) misali işi geçiştirme yerine, bütün riskleri göze alarak, Kırıkkale kamuoyunun istek ve dileklerine yazılarımla bir ışık olduğumu düşündüm ve haber köşe yazarlığının bu olduğuna inandım.

 

İşte böylesi bir ortamda biz haberciler veya yazarlar, gazete ile bütünleştiğimiz ölçüde güvenilir ve etkili oluyoruz. Bu anlamda yazdığım bir kelimenin bile değiştirilmeden ertesi günkü haber veya köşemde okuyucular ile buluşturan Pusula Gazetesinin 9. yıldönümünü samimiyetim ile kutluyorum.

 

Gazetemizde muhabirinden, yazı işlerine, matbaa basımından dağıtımına kadar, özveri ile çalışan bütün arkadaşlarımın “Ellerine sağlık” diyorum. İyi ki sizler varsınız iyi ki Pusula’dayız 

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu