MURAT KARADAĞ


Gazetecilik ahlak ister

Gazetecilik ahlak ister


Büyük önden Mustafa Kemal Atatürk?ün sporcular
İçin söylediği bir söz var ya.
?Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim? diye

Atatürk?ün bu veciz sözünde dikkate alınması gereken en önemli kelime kuşkusuz ?AHLAK? olsa gerek. Sporcu için bu tanımlama bir bütün olarak ele alındığında anlamlaşıyor. Sporcunun çevik ve zeki olmasının yanında Ahlaklı olması elbette önemlidir. Elbette iyi bir sporcunun zeki ve çevikte olması gerekir.

Bizim meslekte ise zeki veya çevik olmak, Ahlak?ın önünde telaffuz edilmez. Burada ahlaklı olmak, zeki veya çevik olmaktan çok daha önemlidir. Zeki de olsanız, çevikte olsanız Ahlak?tan yoksunsanız bu meslekte adınızdan başka cümlelerle ve tanımlamalarla söz ederler.

Evet, şehrimizde de bu işi yapan çok önemli ve bu işe yıllarını vermiş emektar arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti göstererek içinde bulundukları mesleğin hakkını layığı ile yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu arkadaşlara bir diyeceğimiz yok. 

İçimizde sadece çevik ve zeki olanlar da var, hem çevik hem zeki hem de ahlaklı olanlar da. Kimisi hem zeki, hem çevikliği, hem de ahlakı ile adından söz ettiriyor. Kimisi de çevik ve zekiliği ile biliniyor ve öyle tanınıyor. Ya ?AHLAK? işte sorun burada başlıyor ve burada düğümleniyor.

Burada kimsenin ahlakını veya ahlaksızlığını sorgulamak gibi bir niyetimizin olmadığını önemle belirtmek isterim. Ancak bazı konuları kaleme aldığımız için, bizim yazdıklarımızın bin mislisini kulaktan kulağa fısıldayan ancak muhatabı ile yüz yüze gelince yerlere yatan ve işgal ettikleri makamı bu ikiyüzlülükle korumaya çalışan bazı muhteremlerin (Neyin ne olduğunu iyi bildikleri halde)  ?Badem gözlü? hikâyesinde olduğu gibi, yazıda adı geçenlerin adına Donkişotluk yaparak ?Yok ya, öylede olmaz ki, böyle yazılmaz ki? gibi eleştirilerde bulunmalarına bir türlü akıl erdiremediğimizi de buradan bildirmek istiyorum.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu