YUNUS PEHLİVANLI


Eyvah Tatil Geliyor

Eyvah Tatil Geliyor


Tatil, öğrencilerin ve öğretmenlerin adeta iple çektiği bir dinlenme ve eğlenme dönemi. 
Yalnız; ailelerin birçoğu bu dinlenme ve eğlenme döneminde, çocuklarını gereği gibi kontrol etmezse, aynı zamanda bazı tehlikeleri de beraberinde getiren bir zaman dilimi bu tatil ayları.
Özellikle şehir içinde araç kullanan araç sahiplerinin en çok korktuğu dönemler, okulların tatil olduğu aylardır. Karne hediyesi ya da tatil hediyesi diye alınan bisikletli çocuklar ordusu bir anda aracınızın önünde yanında ya da arkasında aniden bitiverir.
Hiç ummadığınız yer ve noktada pat diye önünüze çıkıveren bu bisikletliler ordusunun adeta ambulanslar gibi geçiş üstünlüğü vardır. Trafik kuralı ve kırmızı ışıktan muaftırlar bu bisikletliler ordusunun.
Hatta yaya kaldırımlarında araç trafiğine kapalı yollarda hatta Pazar yerlerinde bile pat diye küt diye karşılaşır bisikletliye çarpmamak için kendinizi bir yana atmak zorunda kalırsınız.
Allah korusun, hiç kimse böyle bir şeyi arzu etmez ama bir yokuştan aşağı doğru bisikletini son sürat sallamış gelen çocuk sizin aracınızın üstünde takla bile atsa araç sürücüsü olarak siz suçlu olursunuz. Niyetim suçlunun; araç sürücüleri, yayalar ya da bisiklet süren çocuklar olup -olmaması değil. 
Daha tatil başlamadan ailelerin özellikle bu konuda son derece dikkatli olmaları, çocuklarını uyarmaları ve elbette emniyetinde acı sonuçlar doğuracak kazalar olmadan evvel bu konuda gerekli uyarıcı ve caydırıcı bir takım tedbirleri almasıdır. 
           
Onun için yazının başlığında- Eyvah Tatil Geliyor ? dedim. Allah- Keşke Tatil Gelmeseydi- dedirmesin.
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli