CÜNEYT TÜRKOĞLU


EVLASMAN

Deplasman: Dış saha Ev Sahibi: İç saha


Deplasman: Dış saha

Ev Sahibi: İç saha

Evlasman: Deplasman ve ev sahibi kelimelerinin birleşiminden oluşan sözcük. Aynı zamanda da bir hastalık türü olmaya müsait sözcük. Bu yazıda bu sözcüğü iç sahada kazanamayıp deplasmanda yenme hastalığı olarak tanımlayacağım.

Rakibimiz Ergene Velimeşe, 4 yıldır 2.ligde oynayan, kadrosundan oyuncular kaybetmesine rağmen yerlerini kendi ölçülerinde dolduran ve en önemlisi 5 yıldır aynı teknik direktörle çalışan bir takımdı. İlk 3 maçta galibiyet alamadıkları için bu maç onlar için de son derece önemliydi.

Geçen haftaki futbol faciasından sonra birçok kişinin gözünde bu maç sıfır puan olarak yazılmıştı. Ben de oynanan futbolu eleştirdim ama yine de çoğu kişinin aksine takıma inancım vardı. 2.haftaki yazımda da “Bu Takıma İnanalım” diye başlık atmıştım.

Takımımızda birçok önemli oyuncu sakatlıkları sebebiyle bu maçta yer alamadı. Zaten kısıtlı olan kadromuz sakatlarla beraber daha da zayıflamıştı. Buna rağmen maça iyi başlayan, istediklerini sahaya daha iyi yansıtabilen bizdik. Golleri kaçıran, pozisyonlar bulan ve en önemlisi de rakipten daha çok mücadele eden bir Kırıkkalespor izledik. Galibiyetten ziyade mücadeleyi daha fazla önemsiyorum. Belki genel anlamda mücadele gücümüz düşük ama puan almak istiyorsak rakipten daha fazla mücadele etmek zorundayız. Bunu iki deplasman maçında da başardık.

Evimizde iki maçı kaybederken deplasmanda iki maçı da kazandık. Neden böyle oldu? Bunların çeşitli sebepleri olabilir. Akla gelebilecek ve duyduğumuz sebeplere bakalım.

TARAFTAR BASKISI

Maalesef iç sahada istediğimiz dolulukta tribünlere ulaşamadık. 3-4 yıl önce bölgeselde oynarken dolan tribünler, profesyonel ligde bomboş kalıyor. Yani taraftarımızın stres anlamında bir baskısı yok. Tribünlerde taraftar az olduğu için ağızdan çıkan her küfür, her tezahürat futbolcu tarafından rahatlıkla duyuluyor. Küfür ve tepki artınca da takım çok düşüyor. Profesyonel futbolcu da tribünden gelen her tepki sonrası oyundan düşmemeli. Evet küfüre karşıyız ama tepki futbolun içinde olan bir şey. Sonuçta profesyonel oyuncularsınız. Eğer futbolcularımızın aklında taraftardan dolayı böyle bir şey varsa da bunu bilmek hepimizin hakkı.

PRİM

Normalde kulüplerde iç saha ve dış saha primleri farklı olur. Dış saha galibiyetlerine daha çok prim verilir ama bizde şu an iç saha ve dış saha primleri aynı.

OYUN PLANI

Takımlar iç sahada hücum oynamayı düşünen ve ilk hedefi galibiyet olan bir anlayışla sahaya çıkar.  Dolayısıyla riskleri de daha fazla alır. Deplasmanda ise ilk hedef yenilmemek oluyor. Deplasmanda genelde kontra ataklarla gol arıyoruz. Takımdaki oyuncuların kimyası buna uygunsa teknik ekibin de buna uygun bir plan çizmesi gerekiyor. Mücadele ruhumuz hem içeride hem de dışarıda hiçbir zaman eksilmemelidir.

*****

Haftaya evimizde Ayvalıkgücü’nü ağırlayacağız. Rakibimiz Bölgesel Amatör Lig’den bu sene çıktı ve oynadığı 3 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik alarak namağlup yoluna devam ediyor. Ayrıca hafta içinde Kocaelispor ile Türkiye Kupası maçı da oynayacaklar. Genel kadro yapılarına baktığımız zaman ilk hedefi ligde kalmak olan bir takıma karşı oynayacağız. Evimizde Ayvalıkgücü’nü yenip evlasman hastalığından kurtulmamız gerekiyor.

Allah tüm hastalarımıza şifa versin, başarılar…

  • Salı 23.7 ° / 10.8 ° false
  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false