SERDAR BOZDOĞAN


Evet, ama neden Evet?


Ülke yönetim sistemlerini ele alarak bilimsel değerlendirmelerin ışığından yola çıkılıp oluşturulan analiz ve sentez odaklı önermelerle birlikte kıymetlendirilen verilerle hazırlanan politikalar enformasyon içerisinde farklı bir bakış açısıyla tarihe ışık tutan, ülkemize, devletimize ve milletimize müreffeh yarınları temin edecek milli görüş ve milli duruş eksenli bir sistem inşa edilmelidir.

Bu milli sistemin kurucuları yerli ve milli strateji uzmanları, yerli ve milli teori ustaları, yerli ve milli siyaset bilimcileri olması öncelikli değişmez prensip olacaktır. Genel anlamda diğer dünya devletlerinin uyguladığı devlet sistemlerini de zamana yayılan kapsamlı Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte çok boyutlu incelemelerle analiz ederek yabancı devlet sistemlerinin de üstünde, daha güçlü, daha kuvvetli, daha kapsamlı, bir milli sistem oluşturulmalıdır.

Bu sistemin kökleri milli nizam içerisinde milli stratejiye dayalı uygulamalarla sabır ve sadakat içerisinde, münazara ve mülahaza öncülüğünde, tahammül ve tevazu aracılığı ile milli istihbarat politikalarıyla savunma ve diplomasi sanatını icra edilip emniyet ve güvenlik içerisinde derunî bir aşk ile aslına bürünerek söndü sanılan ?dava´ ateşi yeniden alevlendirilerek tarihin kaldığı yerden yeniden yazılmasını için Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi inşa edilmelidir.

Devletin bekası, milletin selameti, ülkenin refahı ve bilhassa dost görünümlü lakin çıkarcı, sinsi, eylemleri ve gidişatı kirli gizli düşmanların ıslahı velhasıl siyasetin temizlenip paklanması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Evet.

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli