SENUR ÜNVER


Evdeki Dördüncü Gün

Zannetmeyin ki Korona ile mücadele eden doktorlar seçtikleri meslek için pişmanlar. Tam aksine, belki bu yüzden birçoğu ailelerinden uzak kalmak zorunda bile olsa, tek istedikleri halka olabildiğince iyi hizmet vermek.


Yıllardır doktorlara verilen maaşın fazla olduğunu diline dolayıp duran bir kesim vardı. Şimdi aynı insanlar “görevleri değil mi çalışacaklar elbet” diyor. Ben de bir hekim adayı olarak bu konuda doğru bilinen yanlışları düzeltmek istiyorum. Öncelikle, bu mesleği kimse para için seçmez. Neden mi? Emin olabilirsiniz ki aynı emekle başka bir işte çok daha fazla kazabilirdik. Üstelik mesai bitip de eve döndüğünüzde, hekimlik bitmez. Kendinizi hala hastanede zanneder, öyle hisseder ve gün boyu yaptıklarınızı düşünürsünüz. Kaldı ki şu an insanüstü bir performansla, gecemizi gündüze katarak, milletimizin yanında oluyoruz. Zannetmeyin ki Korona ile mücadele eden doktorlar seçtikleri meslek için pişmanlar. Tam aksine, belki bu yüzden birçoğu ailelerinden uzak kalmak zorunda bile olsa, tek istedikleri halka olabildiğince iyi hizmet vermek. Ancak özellikle son on yıldır giderek artan hekime şiddet haberleri yüzünden yaşadığımız yıpranma bu salgından çok daha yorucu. Sizden ricam bu ülkenin doktorlarına, halka rağmen değil, halk sayesinde dedirtmeniz. Eğer bu salgın sonucunda ortaya çıkacak tek bir iyi şey varsa, o da hekime olan saygının hak ettiği yere yeniden gelmesi olsun. 

Gelelim karantinada dördüncü gün önerilerimize. Açıkçası ben bu kripto para işine baya takıldım. Bu nedenle “Blok Zinciri” denilen sistemi araştırmanızı tavsiye ederim. Oldukça ilgi çekici bir sanal para düzeneği. Geleceği yönlendirebilme olasılığını da göze alırsak, hiç olmazsa ufak birkaç şeyi öğrenmenizde fayda olabilir. 

Bir diğer önerimse, sevdiğiniz bir yönetmeni araştırıp ardından filmlerini izlemek. Bu sayede hem sinema kültürünüze katkı sağlayıp hem de son zamanlarda hiç geçmeyen zamanı daha akışkan hale getirebilirsiniz. Benim tercihimse zaten çoğunuzun bildiği Stanley Kubrick oldu. Yönetmenin ağzından aslında neyi ne amaçla yaptığına dair çıkan birkaç cümlelik açıklama, eminim sizlere filmleri izlerken yardımcı olacaktır. 

Yazımı noktalamadan önce önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. Hepimizin tecrübe ettiği gibi, evde vakit geçirmek fiziksel aktivite ihtiyacı ile sonuçlanıyor. Unutmayalım ki spor bağışıklık sistemimiz için güçlü savunuculardan biri. Bu nedenle şu aralar vakitten çok bir şeye sahip olmadığımızı düşünürsek, evde yapılabilecek çeşitli birkaç egzersizi düzenli bir şekilde her gün uygulamanızı öneririm. Sizlere bugünlük burada veda ediyorum, evde kalın, sağlıklı kalın.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli