SENUR ÜNVER


Evde Üçüncü Gün

Bu küresel hastalık geçer gider belki, ya zihnimize kazınan korku?


Karantina. Salgın çoğalıyor. Sabahtan akşama dek haberleri takip ediyoruz. Sosyal medyada oluşan panik havası felaket senaryolarını hepimiz için olası hale getiriyor. Yeni bir gelişme olmasa da tartışma programlarını kapatamıyoruz. Bu küresel hastalık geçer gider belki, ya zihnimize kazınan korku? 

Dünya bugüne dek birçok salgın gördü geçirdi. Çoğunda ölüm sayısı oldukça fazlaydı. Tıpkı bugün gibi insanlar daha önce de çaresiz kaldı, sevdiklerini aynı çaresizlikle kaybetti. Ancak Korona’nın ötekilerden farkı ne? Sanıyorum ki toplum algısını öncekilere nazaran çok daha iyi kontrol edebilmesi. Herkes vaka sayılarına, alınması gereken doğru yanlış önlemlere, hangi ülkede hangi gün kaç kişi öldüğüne kadar biliyor. Bu salgın geçtikten sonra, yaşantımızda neler değişecek? Sürekli önlem almaya devam mı edeceğiz? İşleri evden çalışmaya elverişli olanlar tamamen odalarına mı kapanacak? Paraların en büyük bulaş kaynaklarından biri olduğu söylendi. Yoksa kâğıt para devrini bitip tüm dünya kriptoya mı geçeceğiz? Yapılmak istenenin ne olduğu konusunda sayısız teori mevcut. Ancak her ne olursa olsun, gelecek olan yenilik son derece cahil olduğumuz bir konuda bile olsa ayakta durmak, uyum sağlamak zorundayız.  Bu yüzdendir ki gelişmek, durmadan öğrenmek artık bizim milli görevimiz. Ancak bu gelişim süreci öyle sıradan bir konuyla ilgili değil, dijital çağa uyumla ilgili olmalıdır. Açıkçası bu alanda ne üretirsek üretelim, ileride ve hatta şimdi, hepsine ihtiyacımız olacak. 

Gelelim karantinadaki üçüncü günümüzde neler yapabileceğimize. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi moralimizi yüksek tutmak adına, aslında keyif verici birkaç yeni etkinlik sunmak istiyorum sizlere. Tekrar belirtmek isteğim şeyse, dünyanın kaosa sürüklendiği senaryolara sahip olan yabancı dizileri bir günde oturup bitirmekten vazgeçin. 

Sizler için araştırma yaparken tam Korona karantinasına özel bir site buldum. Buzdolabınızdaki malzemeleri giriyorsunuz ve size sadece o gıdalarla yapabileceğiniz onlarca çeşit yemek tarifi sunuyor. Adresini isteyenler için “myfridgefood” olarak arattığınızda çıkacaktır. 

Buna ek olarak ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir araştırma önerisinde bulunacağım. Roma imparatoru Caligula ve yaptığı akıl almaz delilikler. Hakkında hazırlanmış bir yığın belgesel ve kısa video bulabilirsiniz. Ufak bir ipucu vermek gerekirse, Caligula atına âşıktı. Bu deliliği yüzünden atını senatoya getirmiş ve onu yeni konsüllerden biri yaptığını(yöneticilerden biri) ilan etmiştir. Kalan türlü çılgınlıklarını araştırmanızı tavsiye ederim. 

Yazıma burada veda ederken sizleri Nazım Hikmet Ran’dangüzel bir dörtlük ile baş başa bırakıyorum. Evde kalın, sağlıklı kalın.

Yaşamak ne güzel şey

Anlayarak, bir usta, kitap gibi

Bir sevda şarkısı gibi

Bir çocuk gibi şaşarak yaşamak...

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli