SENUR ÜNVER


Evde İkinci Gün

Peki, hem moralimizi yüksek tutacak hem de kendimizi geliştirecek ve tabi ki evde yapılabilecek türden etkinlikler neler?


Henüz tazeyiz. Tüm günü evde geçirmekten sıkılmadık. Kimimiz çalıştığı yoğun iş temposundan yeni çıktı, kimisi sınav stresinden, bir diğeri ise memleketine yeni döndü belki. Henüz sıkılmadık. Uzun bir tatilin başlangıcındayız. Dinlenmeye hasret belki çoğumuz, ancak içinde bulunduğumuz psikolojik savaş yatıp uyuyarak çözülebilecek türden bir şey değil.

Peki, hem moralimizi yüksek tutacak hem de kendimizi geliştirecek ve tabi ki evde yapılabilecek türden etkinlikler neler? Ben kendi adıma, bugün itibariyle işaret dili öğrenmeye karar verdim. Karantina süresi bittiğinde, yeni bir şey öğrenerek bu tatilden faydalanmış olacağım. Üstelik bununla ilgili internetten ulaşabileceğiniz sayısız kaynak mevcut. Siz de uzun zamandır araştırmak yahut bilgi sahibi olmak istediğiniz bir konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Üstelik virüs gündemi dışında zihni meşgul etmek bir nebzede olsa stresle başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Başka bir ülkenin tarihini öğrenmek, rol model aldığınız kişilerin hayatlarını detaylıca araştırmak, ekonominin temel ilkeleri hakkında fikir edinmek, felsefe ve tarih programlarını dinlemek… Bununla birlikte okumak isteyip de okuyamadığımız kitaplar, izlemek istediğimiz filmler var biliyorum. Ancak bunlar, yeni bir şey öğrenmenin verdiği hazzı ve rahatlamayı sanıyorum ki karşılayamaz. O yüzden hobilerinizin üstüne gitmenin tam zamanı. Sadece zihinsel değil, bedenen yapılacak olan aktiviteler de önemli. Ertelediğiniz dolap düzenleme işleri, evde yapılabilecek ufak tefek sporlar, yeni bir yemek tarifi denemek ve daha nicesi… Açıkçası öğrenciyseniz daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim, çalışılacak onca ders, okunacak makaleler ve yazılacak tezler ilk defa kurtarıcınız olabilir. Tüm bunları tatil boyunca planlı bir şekilde günlere yayarak yapmak zinde kalmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, akşamları ailenizle düzenleyebileceğiniz film saatleri, bir anlığına korona haberlerinin yarattığı korku dolu havayı üzerinizden atmanıza yardımcı olabilir. 

Yine yapılabilecek bir başka şey de kariyer planlaması. Salgın bittikten sonra hayatın değerini daha iyi kavramış insanlar olarak, hakikaten de eskisi gibi vaktimizi çarçur mu edeceğiz? Hiç sanmıyorum, olmak istediğiniz yere daha hızlı adımlarla gitmenin yollarını düşünüp kendinize bir yol haritasıoluşturabilirsiniz. 

Benim evde ikinci günüm, bu yazı için sizlere araştırma yapmakla ve bitiremediğim o kitabı okumakla geçti. Unutmayalım ki böyle zamanlarda moral, her şeyden önemlidir. Tam olarak ne kadar süreceği belirsiz olan bu karantinadan sağlam bir şekilde çıkmak için, korkuya yenik düşmemek için, sizlere önermek istediğim en önemli şey zihinsel üretimdir. Destek ve önerileriniz için sosyal medya hesaplarından bana ulaşabilirsiniz. Yeniyi öğrenin, evde kalın, sağlıklı kalın!

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli