HABİLHAN PEHLİVANLI


EnerjiSa Çarpması

EnerjiSa Çarpması


Bu aralar elektrik faturalarınıza dikkat ettiniz mi hiç?

Görünce şok olmayın; sanayi makineleri falan çalıştırdığınız da düşünmeyin.

Çünkü benim evimde A enerji sınıfı çamaşır, bulaşık makineleri ve buzdolabının yanı sıra yalnızca 12 volt elektrik harcayan dizüstü bilgisayar haricinde bir de televizyon çalışıyor?

EnerjiSa Kırıkkale?nin ya da bu bölgenin elektrik dağıtım ihalesini almadan önce aynı şartlarda evime gelen fatura 25-36 TL arasında değişirken, EnerjiSa ile birlikte gelen faturalarım istikrarlı(!) bir şekilde artmaya başladı:

35-40-45-50 civarı?

Ve dün evime gelen fatura: 60.16 TL?

***

Günlerdir yediğimiz TRT payı, kaçak elektrik payı gibi kazıkların haberini duyarken, bizzat kendi faturamdan dolayı şok üstüne şok geçirdim!

Öte yandan yaklaşık 4-5 ay önce ?Deli Dumrul misali alırsanız 5 almazsanız 15 TL? olarak faturalarımıza yansıtılan ?akıllı sayaçların? kullanımını bildiğimiz takdirde faturalarımızın düşeceğini düşünürken ikiye katlayan faturamın nasıl bir açıklaması olacak acaba?

Akıllı Sayaçların hangi saatlerde ekonomik olabileceğini bilecek kadar da ?akıllı? olduğumu ifade etmemde de yarar var sanırım!

***

Ülkenin bir tarafının kullandığı elektriğin faturasını ödemeye mecbur olmadığımızı söylemeye gerek var mı?

Zaten bin bir kalem vergi ödediğimiz bir dönemde nerdeyse özel sektöre dönüşen TRT?ye böyle bir vergi ödemeye gerek var mı?

Vatandaşa hizmet değil de kendi kârını düşünenlerin kazıklarını yemeye gerek var mı?

Varsa?
Susmaya devam!

Yoksa?
Bir cevap bekliyoruz, öyle değil mi?

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli