MURAT KARADAĞ


En iyi aday benim!

En iyi aday benim!


Hiç kuşkusuz bu ben değilim
Çünkü ben herhangi bir yere, göreve aday değilim.
Aday olsam bende “En iyi aday benim” derdim

Elbette iyi olmak iyidir. Yaşamında, mesleğinde, yaptığın işte, kısacası yaşamının her alanında, her konuda iyi olmak mutlaka her insanın idealidir.

İyi olmak, “En iyi benim” demekle de iyi olunmadığını bilmek iyi olmanın ilk adımı olsa gerek. Bu söz iddialı olma anlamında söylenirse anlam kazanır

Seçim sürecini en iyi o yönetiyor.
Yani seçim çalışmasını en güzel o yapıyor.

Sürecin başladığı ilk günden itibaren lüks araçları, kaliteli seçim bürosu ve renkli broşür ve afişleriyle bir anda Kırıkkale siyasetinin konuşulan ismi oldu.

Yani tecrübesiz olmasına rağmen siyasete kısa sürede ısındı ve adını kısa sürede duyurdu. Yaklaşık iki ay gibi bir zamanda kendini kabul ettirdi.

Koca, koca partilerin adayları henüz tam sahaya çıkmamışken o.. ev ev mahalle, mahalle gezerek insanların kalbine girmeyi başardı.

Yanında kadını erkeği, yaşlısı genci hepside iyi giyimli, düzgün görünümlü çevresindekilere saygıda kusur etmeyen bir ekiple adeta siyaset dersi veriyor.

Yani partisinin de adını hiç kuşkusuz unutturmuyor. Hafızalardaki yerini kendi ismi ile birlikte yeniden tazeliyor. Kısacası yaptığı işi iyi yapıyor gibi.

Her neyse biz gelelim asıl meselemize.
Geçtiğimiz gün DP adayı Gazi Eroğlu’nun AK Parti’nin yanındaki seçim bürosunu ziyarete gittim.

Daha önce de kafeterya olarak kullanılan ve lüks döşeli büroda bizi önce iki genç karşıladı. Hoş beş ettikten sonra bizi üst kata davet ettiler.
Üst kata çıktığımızda daha önceden de tanıdığım Gazi Enoğlu birkaç kişiyle sohbet ettiği için. Sohbeti bölmemek adına başka bir masaya oturduk.

Bir müddet sonra Eroğlu masamıza gelerek önce ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bizi masasına davet etti.

Malum olduğu üzere gündeme dair karşılıklı sohbetimiz sürerken bir ara Eroğlu, gazetecilerin büyük bölümünün karşı tarafın söylediklerini yazmadığını veya yazamadığını anlatmaya çalıştı.

Biz de böyle bir şeyin olmaması gerektiğini, söylenenlerin ne fazlasının, nede eksiğinin yazılmasının yanlış olduğunu söyledik.

Eroğlu “Mesela en iyi aday benim” diyerek, bunu yazıp yazamayacağımızı sordu. Birkaç gazeteciye aynı şeyleri sorduğunu söyledi.

Belli ki bazı sözde gazeteciler haber yazmanın bir karşılığının olduğunu söylemiş veya hissettirmiş olacaklar ki Eroğlu bunu anlamaya çalışıyor.

Aslında bunun böyle olmadığını da bildiğini düşündüğüm Eroğlu aslında konurdaki şikayetini nazik ve kibar ifadelerle dile getirdi. Yani, Eroğlu gazetecilerle ilgili az zamanda çok şey öğrenmiş!

bir dost
24.01.2014 18:45:23
karadağ yine güzel bir konuya temas etmişssin tebrik ederim doğrusuda buGazi Eroğlu diğer adaylardarn daha aktif

nafiz
27.01.2014 11:20:20
sayın karadağ çok teşşekkürler iyiki güzel kalemi olan dürüst yazarlarımızın olması biz kırıkkalelileri memnun ediyor.Güzel yazılarınızın devamını diliyorum.Şimdi bir konuda sayın MHP li kardeşlerime samimi olarak sormak isterim,sayın pekdoğan bulunmaz hint kumaşı adayımız diyorki,hep birlikte kazanacağız iyi hoşda nasıl olacak bu iş bu iş göstermelik toplama kalabalıklarla olmaz yarın listeler açıklanınca görüyorum ki kıyametler kopacak,Anavatan partisi bilmem falanca kişi,cemalettin akdoğan,eski vekiller pekdoğana destek vermiş kim vermiş göstermelik takdiklerle kendimizi avutmayalım uyanalım eeeey MHP seçmeni şu anda 3, durumdayız bu son derece üzüntü vereici bir durumdur.Dağın taşın MHP li olduğu bir dönemde bile MHP bu imkanı kırıkkalede hiç seçim zaferine taşıyamamıştır.Kazandığımız seçimler hep zar zor seçimler olmuş,şimd, cemalettinin arkasında sadece kendi var,özbek yalnız adam,anap bitmiş yani biz böyle kuru kalabalıkla seçim kazanamayız.Yazık hemde çok yazık.Bu eleştirimi bir dost eleştirirsi olarak görülmesi diliği ile yarın listelerden sonra herşey açıkça görülecektir. Saygılarımla.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu