MURAT KARADAĞ


Emniyetin gazetecileri

Emniyetin gazetecileri


 

Emniyetin gazetecileri

 

Son yapılan operasyonlarla birlikte, “özellikle” davet edilmediği sürece gazetecilerin Emniyet Binalarına girmeleri yasaklandı.

 

13 Mart 2012’de gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Murat Karadağ tarafından kaleme alınan aşağıdaki köşe yazısında hem emniyet birimleri hem de kamuoyu, tarafımızdan uyarılmıştı.

 

“Biz söylemiştik” demek istemiyoruz ama gerçekler de ortada…

 

***

“Olmaz olmaz” demeyin olur,

Bal gibi olur

 

Bilmiyorum bir örneği daha var mıdır?

Bizim Emniyet Müdürlüğünün iki gazetecisi birden var.

 

Bazen espri konusu bile oluyor, “Emniyetin gazetecileri” diye!

 

Müdürlük binası içinde müstakil bir odaları bile var. Ellerinde odanın anahtarı, müdürlük girişindeki turnikeleri kartsız geçiyorlar.

 

İstedikleri saatte girip istedikleri saatte çıkıyorlar.

 

Evet. AA Kırıkkale Yurt Muhabiri ile TRT Muhabiri Emniyet Müdürlüğü binasında kendilerine tahsis edilen interneti, elektriği, telefonu, hatta çayı kahvesi emniyete ait odayı haber merkezi haline getirmiş, babalarının malı gibi kullanıyorlar.

 

Memleketleri burası olmadığından evleri barkları da burada bulunmadığından veya BELEŞ geçinmeyi alışkanlık edindikleri için (bilmiyoruz ama) kazandıkları onca parayla geçinemediklerini ileri sürerek devletin valisinden yardım istemişler.

 

Sonuç ortada…

Bu iki zatı muhterem yaklaşık 7-8 aydan bu yana

(Ekmek elden su gölden misali) emniyetin imkânlarını da kullanarak (İnternet, telefon, elektrik çay-kahve, yemek, ulaşım, bazı geceler sabaha kadar barınma dâhil) muhabirlik işlerini bir güzel yürütüyorlar.

 

Oysa kendileri gibi memlekette diğer tüm ajans ve gazetelerin muhabirleri üstelik onlardan daha kısıtlı imkânlarla işlerini en iyi şekilde yaparken, kendi imkânları veya ek bir imkânla evlerini barklarını geçindirirken, AA gibi TRT gibi devletin anlı şanlı bu iki nadide kurumunun itibarını böylesine yerle bir eden durumdan kurumların bilgisi var mı, bilmiyoruz.

 

Bilinen tek şey, devletin en mahrem kurumlarından birisi olan emniyet müdürlüğü binasında bir odanın iki kişiye tahsis edilmesi ve devletin imkânlarının bu kişilerin emrine sunulması. (Elektriği, interneti, telefonu, çayı-kahvesi, ulaşım araçları vs…)

 

Yazı Tarihi: 13 Mart 2012 Salı

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu