HABİLHAN PEHLİVANLI


Emeğe saygınız bu kadar mı?


Yıllarca kimseye toz kondurmadığım,

Uğruna İstanbul´u, Ereğli´yi ya da ülkemizin herhangi bir köşesini feda edip bir şeyler yapmak, bir çivi çakmak üzere geldiğim

Ama eğitime, emeğe, çabaya, samimiyete, liyakate, dürüstlüğe, çalışkanlığa, dostluğa olan saygının her geçen gün azaldığı

Her geçen gün damla damla ümidimi kestiğim sevdam, varlığım, her şeyim Kırıkkale´min bu hale gelmesine sebep olan

Saygısız, samimiyetsiz, sevgiden ve dostluktan nasibini almamış,

Eğitimin ve liyakatin değerinden zerrece nasiplenmemiş,

Emeğe saygısı olmayan,

Beynini maddeye satmış, maneviyatı kalmamış,

Bedeni yaşayan, ruhsuz,

Kalbi et parçası haline gelmiş, duygusuz,

Ne iş yaparsa yapsın dünyayı paradan ibaret zanneden beyinsizlere ithafımdır!!!

Ey n´idüğü belirsiz yaratıklar!

Sizin küçümsediğiniz tüm güzelliklerin yüzü suyu hürmetine dönen bu dünya, sizin menfaat çarklarınıza yağdanlık olmayanların sayesinde varlığını sürdürüyor, unutmayın!

Benim bilgimi küçümseyip, cebindeki parayla adam olunmayacağını öğrendiğin gün senin için çok geç olacak!

Benim bilgimi küçümseyip, yaptığım işe saygısızlık edip, ?Ne var canım, üç aşağı beş yukarı bir fiyatı vardır bu işin? Atla deve değil ya? Mazot mu harcıyon sanki?? Sermayeden mi yiyon?? gibi ifadelerle bilgimi, emeğimi hiçe sayan ifadeler kullanarak kendini bir halt zannedenler, Allah sizlere çocuk vermesin inşallah! Zira sizlerden çoğalan nesil yüzünden bu dünya her geçen gün daha da yaşanmaz bir hal alıyor!

Keşke kalbi taş, beyni odun, vücudu domuz pisliği değerinde olan bu ruhsuzlar ordusunun anne ve babaları hiç tanışmamış olsalardı, emin olun bugün dünya daha yaşanılabilir bir yer olurdu!

Tavsiyem:

Siz, siz olun, cebinize ne şekilde girdiği belli olmayan, çeşitli ülkelerin birimleriyle dolu, para denilen o kâğıt parçalarıyla mezara girmeyi aklınızdan çıkarın!

Siz, siz olun, yüreğini sızlattığınız, canını acıttığınız, emeğini hiçe saydığınız, bilgisine saygı duymadığınız insanların ahı çıkmadan bu dünyada ya da öbür dünyada huzura erebileceğinizi düşünmeyin!

Kulun bir hesabı varsa, hepimizi Yaratan´ın daha büyük bir hesabı vardır!

Canını acıttığınız, yüreğini sızlattığınız, bilgisini küçümsediğiniz, emeğini hiçe saydığınız bir kişinin dahi ahiret hesabı çok ağır olacaktır, unutmayın!

Allah herkesin kalbinin ekmeğini yedirsin!..

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli