MURAT KARADAĞ


Düzeni kadınlar değiştirecek ?MİŞ?!

Düzeni kadınlar değiştirecek ?MİŞ?!


?MİŞ? Sakın yanlış anlamayın. Bu eki kadınları aşağılamak, küçük görmek, küçük düşürmek veya önemsememek için kullanmış değilim.
Aksine kadının önemini, Peygamber Efendimizin ?Cennet anaların ayaklarının altındadır? şeklindeki hadisinden de yola çıkarak kadının değerini ve önemini en iyi bilen ve anlayanlardan birisiyim.
Bu manada kadının öncelikle ?ANA? olma vasfı ayrıcalıklı olmasında en büyük etkenlerden birisidir. ?Yuvayı dişi kuş yapar? sözünün de kadının önemini anlatan en güzel tanımlama olarak görebiliriz.
Kadının önemini ve değerini anlatan bu ve benzeri tanımlamaları çoğaltabiliriz. Burada önemli olan tanımlamaların yaşamda uygulanıyor olup olmamasıdır. Kadın için söylenenlerin sözde kalmamasıdır.
CHP?li Kavlak: ?Düzeni kadınlar değiştirecek? demiş.
?MİŞ? bu eki Kavlak?ın kadına vermediği değeri anlatmak adına kullanma gereği duydum. 
Ziya Kavlak mahalli bir gazetemize yaptığı özel açıklamada kadınların son zamanlarda CHP?ye ilgilerinin artığını söylemiş (hangi kadın kovulduğu yere giderse) ?Biz kadınların daha çok siyaset yapmasını istiyoruz? demiş. 
Dilin kemiği yok ya işte öyle bir şey. Kavlak, sözde kadınlara olan yakınlıklarını anlatmaya çalışmış. Başında bulunduğu partinin genel siyasetine uygun hareket ettiklerini göstermek istemiş.  
Yani bir yerlere mesaj göndermeye çalışmış. Yani takiye yapmış. Kavlak kendisinin de inanmadığı bir şeyi başkalarına inandırmaya çalışmış. Kısacası Kavlak CHP Genel Merkezine mesaj yollamış.
(Biz kadına önem veriyoruz, tüzüğün ilgili maddesini de uygulayarak kurullarda yani yönetimde kadınlara yeterince yer veriyoruz, kadınları partiden dışlamıyor aksine partiye kazanmaya çalışıyoruz) gibi 
Bu gelişmeler ışığında insana sormazlar mı?
Bu açıklamaları yaparken sizin durumunuz ne? diye 
İsterseniz durumu ben kısaca aktarmaya çalışayım.
Kongrede parti tüzüğünün kadın kotası ile ilgili maddesi gereği yönetime giren kadınları istifa ettirerek yerine yedekteki erkekleri alan sanki mevcut başkan değil de başkasıymış gibi kadına verdikleri değeri özel açıklamalarla kamuoyuna duyurmaya çalışması gerçekten yukarıda anlatmaya çalıştıklarımı akıllara getirmiyor mu?
Mevcut yönetimdeki bir bayanı ?Basına bilgi veriyorsun, basın mensuplarıyla konuşuyorsun? diyerek istifaya zorlamıyorsunuz da ?Düzeni kadınlar değiştirecek? diyen siz değimlisiniz. Tüm kurullarda (İl, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları vs) hangisinde tüzük gereği belirlenen kadın sayısı tamam bunu sormak gerekmiyor mu?
Üye toplamında kadın sayısının ne olduğunu hiç araştırıp bir analiz yaptınız mı? ki kadına olan ilginizi ve alakanızı ?Düzeni kadınlar değiştirecek? diye yaptığınız açıklamada her geçen gün kadınların partinize ilgi gösterdiğini ve ondan da memnuniyet duyduğunuzu söyleyebiliyorsunuz.
Size muhalif olan, şahsınızı eleştiren, icraatlarınıza karşı çıkan kim olursa olsun üstelik bayan olanları bile partiden kovan siz değimlisiniz? Seçim zamanlarında bu parti için kapı, kapı gezerek oy toplamaya çalışanları partiden uzaklaştıran sizin anlayışınızın bir parçası değil mi?  
Daha birkaç gün önce CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile MYK üyesi hanımların Kırıkkale ziyaretinde yönetim anlamında kaç hanımla ev sahipliği yaptınız? Bunları inanın ben söylemiyorum, tüm kamuoyunun gözleri önünde gelişen olayların bir yansıması olarak görmenizi istiyorum.  
Tüm bunları üst üste koyduğumuzda kadın yöneticilerin neredeyse bir elin 5 parmağı kadar bile olmayan CHP İl Başkanının bu açıklamalarının hiç bir inandırıcılığının olmadığını buradan söyleyebilirim. 
Açıklamasını kadınla ilgili değil de bugün içinde bulunduğumuz sorunlarla ilgili veya hükümetin icraatları konusunda yapsaydı buradan alkış tutacağımın da bilinmesini isterim.
Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.
  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu