HABİLHAN PEHLİVANLI


Dünya fırıldak olmuş

Dünya fırıldak olmuş


?Bir dakikasına bile hükmedemediğin bir hayat için bu kadar fırıldak olmanın âlemi yok. Düz yaşayacağız, düzgün yaşayacağız!?

İşte böyle diyordu merhum Muhsin Yazıcıoğlu?

İnandıklarının peşinden gitmekten bir an olsun vazgeçmeyen, taviz vermeyen kişiliğiyle bırakın siyasetçiliği, insan olabilmenin tarifini bizzat yaşantısıyla gösterdi O!..

25 Mart 2009?a kadar süren hayatının büyük kısmını çile içinde geçiren merhum Yazıcıoğlu, parti lideri olduktan sonra da bir gün olsun geçmişini unutmadı.

Nereden geldiğini, kim olduğunu bir gün olsun inkâr etmedi.

Sivas?ta büyüdüğü, yetiştiği sokakları büyük bir gururla anlattı hep insanlara, Anadolu?nun bu kara yağız delikanlısı?
***
12 Eylül ihtilaliyle girdiği cezaevinde yaşadıklarını hep ibretlik bir Türkiye manzarası olarak anlattı, her fırsatta. Zira birkaç ay öncesine kadar sokaklarda boğaz boğaza kaldığı solcu gençlik lideriyle aynı koğuşu paylaşıp konuşmaya başladıklarında aslında nasıl bir oyunun içine düştüklerini her ikisi de fark etmişlerdi. Düne kadar birbirlerini öldürmekten başka bir derdi olmayan iki lider, konuşulduğu zaman aslında birçok ortak ideallerinin olduğunu fark etmişler, Türkiye?nin en büyük sıkıntısının ?konuşamamak? olduğunu itiraf etmişlerdi.

Yıllar sonra tüm bu yaşadıklarını ve düşüncelerini her ortamda anlatmaya başladı ?Muhsin Başkan?? Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla ilgili insanları düşündürmeye ve fikir yürütmeye sevk etti, söyledikleriyle ve anlattıklarıyla?
***
Ve işte o gün?
Sahte beyazlık içindeki o kara gün, bu değerli siyaset adamını, bu kıymetli devlet adamını elimizden alırken akıllarda birçok soru işaretini de geride bıraktı!
***
Aradan geçen 3 yılda iddialar ve her gün yeni bir tanesi açılan kovuşturmalar dışında çok da somut adımlar yok aslında.

Helikopteri düştüğü andan itibaren günlerce bizleri bin bir hevesle bekletenler, 3 yıldır da gerçeklerin su yüzüne çıkması için bekletmeye devam ediyorlar.
***
Böyle önemli ve değerli bir siyaset ve devlet adamını kaybeden ülkemizin, bu olayda bari daha duyarlı olunmasını beklemek hepimizin hakkı olsa gerek.

Çok acımasız bir suikasta kurban giden merhumun bir an önce ruhunun şad edilmesi hem sevenlerini hem de ülkemizi çok rahatlatacak ve acılarımızı biraz olsun azaltacaktır.
***
Rabbim mekânını cennet eylesin!

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli