CİHANGİR İYİBİLEN


DOLAR 10TL

Yıl 2018 Rahip Brunson krizi patlak verip doların bir gecede 7.20’e çıktığı ertesi gün faiz, swap ile 6.20’e 6.30’a düşürdüğümüzde bir arkadaşım zafer kazanmış edasıyla dostum doları nasıl düşürdük dedi


Yıl 2018 Rahip Brunson krizi patlak verip doların bir gecede 7.20’e çıktığı ertesi gün faiz, swap ile 6.20’e 6.30’a düşürdüğümüzde bir arkadaşım zafer kazanmış edasıyla dostum doları nasıl düşürdük dedi. Bende ona ne kadar maaş alıyorsun dedim 4500 TL civarında dedi.  Ona altı ay önce önceki döviz kuruna göre yaklaşık 1100 dolar şimdiki döviz kuruna göre yaklaşık 700 dolar maaş aldığını kısaca 400 dolar fakirleştiğini söyledim. Ama bu fakirleşmeyi bugün değil 6 ay sonra hissetmeye başlıyacağını ve bu millet Erdoğan için tankın altına yatar helikoptere kafa atar uçağa levye fırlatır da cebine dokunduğu an adamı beş dakikalık ederler dedim.Aynı şahıs 6-7 ay sonra yanıma geldiğinde artık maaşının yetmemeye başladığını söyleyip Erdoğana kızıyordu.

 

Yaklaşık 15 gün önceki yazımda merkez bankasının faiz indirimi ile dolara 10TL yolunu açtığını yazmıştım. Cuma gecesi 10TL’in üstüne çıktı, siz istediğiniz kadar mega projeler yapın hatta %20 büyümelere kadar çıkın bu büyüme halkın cebine yansımazsa halkın alım gücü düşerse bu millet sizi beş dakikalık eder. Rahmetli Demirel’in bir sözü vardı; Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur diye. Siyasi irade 2023’e kadar bu millete tekrar baharı yaşatmazsa 2023 seçimlerinde Erdoğan’ı kimse kurtaramaz.

 

Lüftü Türkkan

 İyi parti grup başkan vekili Lütfü Türkkan Bingöl’de bir Şehit yakınına ağır küfür etmişti. Türkkan önce bu küfürü inkar etti sonrada sosyal medya hesabında  yayınladığı video ile özür diledi. İyi parti genel başkanı Meral Akşener’de toplumun tepkisinden dolayı Türkkan’ı grup başkan vekilliğinden azletti. Erdoğan daha sonra yaptığı bir açıklama ile Lütfü Türkkan’ın millet vekilliğininden azledileceği ile ilgili sinyal verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’da bu konu ile ilgili fezleke hazırlayıp Adalet Bakanlığı’na gönderdi.Muhtemel daha önce Milet vekilliği düşen HDPli  Ömer Faruk Gergerlioğu’nun millet vekilliğinin düşürüldüğü gibi bir süreçe benzer bir şekilde  Türkkan’ın da millet vekilliği düşürülecek.

İyi parti yöneticileri zamanında yapması gerekeni yapıp Türkkan’ı parti disiplin kuruluna sevk etseydi Meral Akşener  ve ekibinin bu kadar başı ağrımaya bilirdi.Siyasetçiler topluma mal olmuş kişilerdir. Eğer bir kurumu bir partiyi temsil ediyorsanız beraber oturduğunuz beraber gezdiğiniz kişileri, ağzınızdan çıkan her söze dikkat etmelisiniz eğer dikkat etmez, fazla özgüveniniz olursa sonunuz Türkkan gibi olur.Lütfü Türkkan’ın bu saatten sonra yapması gereken  bulunduğu siyasi hareketi ve yol arkadaşlarının geleceğini düşünerek partisinden istifa etmesi gerekir.

SAMURAY KILICI

Mimar, genç, nişanlı bir kadın Ankara’da bir inşaat firmasında çalışıyor çalıştığı firma geçici görevle İstanbula gönderiyor Ataşehir’de bir otelde kalıyor kaderin  cilvesi otele servisle değil yüriyerek gitmek istiyor derken bir gün hayatta hiç tanımadığı bir adam karşına çıkıp elinde samuray kılıcıyla genç kadının üzerine saldırıyor genç kadın kanlar içinde yere yığılıyor, yere yığılan genç kadına cani adam kılıcı saplamaya devam ediyor. Ataşehir’de lüks bir sitede kalan cani adam bir süre sonra yakalanıyor. Bu caninin yakalandıktan sonra söylediği ilk sözler;

 

“Evden çıkarken birini öldürmeyi planlamıştım. Bir erkeğe saldırsaydım bana karşı koyabilirdi. Bu nedenle bir kadını öldürmeye karar verdim” diyor.

 Akli dengesi bozuk denen bu adama işlediği bu vahşi cinayette yırtmak için böyle bir yafta vurulmaya çalışılıyor. Kadınları öldürmenin daha kolay olacağını düşünen bu caninin en ağır şekilde  cezalandırmasını yüce Türk adaletinden bekliyoruz.

 

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli