YUNUS PEHLİVANLI


Doktor ve Randevu Meselesi

DOKTOR-RANDEVU-TOKİLER-MÜDÜRLER-KAMPLAR- KAPINIZDAYIZ PROJESİ


Başlığa göre en baştan başlayalım. Maalesef Tıp Fakültesinde ve Yüksek İhtisas Hastanesinde bazı bölümlerde Doktor açığı olduğu artık biliniyor. Doktor açığı olmayan bazı bölümlerden ise randevu almak çok zor ya da günlerce sonra alınabiliyor. Bunu fiilen yaşamış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Özellikle sağlık sistemi konusunda çok iyi iken neden bu noktaya geldik buralara hiç girmek istemem. Mutlaka bu konuda herkesin söyleyebileceği müspet ya da menfi düşünce ve tespitleri vardır. “Niyeti üzüm yemek “olan bir vatandaş olarak toplumun çok büyük kesimini ilgilendiren sağlık sistemindeki eksikliklerin bir an evvel telafi edilmesi son derece elzem ve önceliklidir. Düşününki damarınız kesilmiş ve çok kan kaybediyorsunuz. Bence bu konu o derece acildir.

 

Müdürlere de Malpraktis Uygulansın

Tıbbi malpraktisin anlamı; Doktorun yaptığı tıbbi hata nedeniyle kendisine tazminat davası açılması ve 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngören durumun adına (malpraktis) deniyor. Ve bu zamana kadar bu yasa geçerli iken geçen ay çıkarılan bir yasa ile malpraktiste doktorun kastı yoksa tazminatı devletin ödemesi yönünde bir değişikliğe gidildi.

Buradan esas şuraya gelmek istiyorum. Malpraktis uygulamasına kamuda görev yapan diğer Memurlar ve özelliklede Müdürlerde dahil edilmeli. Siyasi irade ya da Devlet mekanizması bir yere şu müdürü getirmiş bu müdürü götürmüş ben işin orasında değilim. Bir şehre bir müdür atandıktan sonra yaklaşık 3-5 ayda şehri ancak tanıyacak ve o müdürden verimli bir görev beklemek için O’nu belki de 1 yıl izlemek ve gözlemek gerekecektir. Göreve yeni gelmiş bir müdür makul bir sürenin sonunda görevini halen gereği gibi yapmıyorsa, geldiğinin ertesi günü o şehirden kaçmanın hesabıyla “akşam olsun yevmiye dolsun” diye davranıyorsa, ya da “üzerine usulsüzlük lekesi bulaşmışsa” doktorlara uygulanan malpraktis cezası bu müdüre de uygulanmalı. Diğer bir husus. Müdürlük kadroları, hiç ama hiç kimseye, “bir üst makama sıçrama tahtası” gibi kullandırılmamalı. Şehirler yaz-boz tahtası değildir.

 

Yuva Mahallesindeki TOKİ Konutları

 

Yaklaşık 55 bin emeklinin bulunduğu şehrimizde müjdelerle başlatılan Yuva TOKİ Konutlarının bugüne kadar 500 tanesinin satılıp 427 tanesinin satılmamış ya da “satılamamış” olması pek normal bir durum değil. Demek ki bu konuda bir eksiklik, bir fazlalık ya da bir yanlışlık var. Ev fiyatlarının ve kiraların füzeye döndüğü bir dönemde de buralara müşteri cezbe dilemiyorsa buradaki yanlış veya eksik bulunup bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır. 

 

Gençlik Kampları  

 

Tek cümle ile konuyu özetleyeceğim. Ortaokul, lise çağlarında çocuklarınız varsa Gençlik kampları ile bilgiyi aşağıdaki linkten giriş yaparak mutlaka okumanızı tavsiye ederim.  https://genclikkamplari.gsb.gov.tr

Kırıkkale Valiliğinin “Kapınızdayız Projesi”

Kırıkkale Valiliğince başlatılan ve ilimizde yaşayan garip-gureba insanları, bizzat evlerinde ziyaret ederek, onların derdini dinleyerek, belirlenmiş imkanlar doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayan ve DEVLETİN müşfik yüzünü vatandaşa hissettiren başta Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu olmak üzere projede yer alan diğer müdür ve görevlileri kutluyorum.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli