CÜNEYT TÜRKOĞLU


DIŞARIDAKİ ADAM

Kış mevsiminin ve soğukların uzun sürmesinden sonra bugün güneş yüzünü göstermişti. Biz de içimizi daha da ısıtacağını düşünerek Ceyhan maçı için tribünde yerimizi aldık.


Genelde maçları kapalı tribünde izliyordum ama bugün güneşin de etkisiyle  maraton tribününde maçı takip ettim. Belki kapalı tribünde olsam direkt şahit olamayacağım bir olaya maraton tribününde üzülerek şahit oldum.

Rakibimiz Ceyhan haftalar öncesinde küme düşmeyi garantilemiş ve artık averaj takımı olmuştu. Bizim de beklentimiz bu maçtan farklı galibiyetle ayrılmaktı. Karşılaşmanın ilk yarısı skor açısından pek de istediğimiz gibi gitmedi. Rekor sayılacak şutla bitirdiğimiz devrede yalnızca Reha ile bir gol çıkarabildik. İş de burada başlamıştı…

Özellikle Reha’nın art arda net golleri kaçırması saç baş yoldurmanın yanında tribünlerden de ufak çaplı tepkilere sebep oldu. Ortalama 10-15 kişi, kaçan gollerden sonra maraton tribününde “Reha Dışarı” diye tempo tuttu. Bunu duyan Reha tribünlere dönerek el kol hareketi yaptı. Bu el kol hareketi -yanlış anlaşılmasın- küfürlü ya da argo anlamında değil tepki anlamında oldu. Tabii taraftar bunu görünce de Reha’ya karşı ayrı bir hırslanmış oldu.

Ligin ilk devresinde takımın en büyük sorunu gol yollarındaydı. Buna ilaç olması için de Reha’yı transfer ettik. Reha da hem ilk devre Şile’deki performansıyla, hem de kariyeriyle iyi bir transfer gibi duruyordu. Yalnız Reha bizimle bu maç hariç oynadığı 9 maçta yalnızca 2 gol kaydetmişti. Bu goller de küme düşen Karabük’e karşı olmuştu. Ben önceki yazılarımda buna rağmen Reha’nın iyi bir oyuncu olduğunu, ileride goller atacağını yazmış ve oyuncuyu da hep savunmuştum.

Tribünler tepki gösterebilir. Bu tepkilere cevap el kol hareketi olmamalıydı. İlk devre bittiğinde tribünlere gelip “kusura bakmayın, sakin ve sabırlı olun, goller gelecek, bize inanın” diye bir konuşma yapsa olay orada tatlıya bağlanıp kapanabilirdi. Yapmadı.

İkinci devre Reha, 2 gol daha buldu ama yine de kaçırmaya devam etti tabii. Reha’nın kendisini eleştirenlere cevabı işte bu attığı ve ileride atacağı gollerle olmalı. İnsanlarda haftaların birikmişliği ve play-off hattından dışarı çıkmanın gerginliği var. 9 maçta da 2 gol atmışsın, biraz da taraftar açısından empati kurması gerekiyordu Reha’nın. Herkes benim izlediğim gibi sadece mücadeleye bakmıyor, bakmaz da. Taraftarlar senden goller bekliyor. Bu golleri de küme düşen takımlara karşı değil diğer iddialı takımalara karşı da atman gerekiyor sevgili Reha. Bugün Ceyhan’a Karabük’e herkes gol atıyor. Önemli olan Ordu’ya, Of’a, İçel’e gol atmandı. Bugün Yasin Reis de Ali Kemal de goller kaçırdı ama onları kimse eleştirmedi, bağırmadı. Çünkü Yasin ve Ali Kemal birçok da maç kazandırmıştı. Reha şu maçı kazandırdı diyeceğimiz net bir maç yok maalesef. Evet futbol takım oyunu ama takım oyunu oynayamadığımız  zamanlarda bireysel performanslar da öne çıkmak zorunda.

Bundan sonra da kritik 8 maçımız var. Umarım bu maçlarda Reha iyi mücadelesini gollerle süsleyecektir. Süsleyeceğine de inanmak istiyorum.

Maça tekrar gelirsek sahanın en iyisi Seyit’ti. Sezon başından beri istikrarlı mücadelesini sürdüren Seyit bugün hem asistleriyle, hem attığı golle, hem de bitmeyen enerjisiyle mükemmel bir futbol sergiledi. Seyit apayrı bir yazıyı hak ediyor. Mücadelesini böyle devam ettirmesi dileğiyle…

Rakip takım Ceyhan ise çok genç oyuncularla onurlu bir şekilde mücadelesini devam ettiriyor. Çirkefleşmeden, ellerinden geldiği kadar oynamaya çalıştılar. Ceyhan gibi uzak bir yerden buraya 17 kişilik ufak arabayla gelen bu gençleri de gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederim.  Özellikle takımlarının 29 numaralı oyuncusu Mahsun, orta sahadaki mücadelesiyle, oyun görüşüyle apayrı bir oyuncu gibi duruyor. Eğer seneye bir takımla anlaşmadıysa özellikle takip edilebilir gibi duruyor.

 

Gruptaki diğer maçlara baktığımızda Derince’nin evinde puan kaybetmesi bizim için çok iyi oldu. Derince ile ikili averaja kalabiliriz, o yüzden bugünkü farklı galibiyet de çok önemliydi. Of ise evinde galip geldi. İpler yine de bizim elimizde. Kalan maçları kazanırsak rakiplerin ne yaptığına bakmadan play-off’a kalacağız.

Haftaya ikinci devrenin en formda takımlarından Tepecik ile deplasmanda oynayacağız. Rakip iyi durumda olsa da artık puan kaybetmeye pek tahammülümüz kalmadı. O hakkımızı fazlasıyla doldurduk. Elimizdeki kadro da 3 puanı alabilecek güçte. Tepecik deplasmanından galibiyetle dönebilmek dileğiyle, herkese mutlu ve huzurlu haftalar dilerim…

 

 

 

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu