MURAT KARADAĞ


Deveye sormuşlar!


Bir söz vardır ya. ?Boynun niçin eğri deve de nerem doğru ki demiş? diye.

İşte tam bu noktada doğup büyüdüğümüz,

İçinde yaşadığımız!

Ekmeğini yediğimiz!

Suyunu içtiğimiz!

Havasını teneffüs ettiğimiz!

Kaldırımında yürüdüğümüz!

Belediye otobüsüne bindiğimiz!

Çitleğini yiyip yerlere tükürdüğümüz!

Yolunun ortasından yürüdüğümüz!

Sokaklarında bağırarak konuştuğumuz!

Her konuda dedikodu yaptığımız!

Parklarında gün boyu oturduğumuz!

Kahvehanelerinde zaman geçirdiğimiz!

Çay ocaklarından çıkmadığımız!

Evlerimizdeki çöpü rasgele attığımız!

Sırası gelince, söz açıldığında da şikayet etmek için birbirimizle yarıştığımız, karalamak için adeta şair kesildiğimiz KIRIKKALE´den biraz söz edelim isterseniz..

Sahipsiz Kırıkkale.. Suyumuz içilmiyor. Kızılırmak akıyor biz bakıyoruz. Kaldırım yok, yolun ortasından yürüyoruz. Yatırım yok, işsizlik aldı başını gidiyor. MKE kapanıyor, emekli şehri olduk. Gençler kahvehanelerden çıkmıyor. Kültürümüzü yitirdik, konuşma adabına bile uymuyoruz. Üniversite öğrencilerimizi şehir merkezine dahil edemedik. Misafirimizi ağırlayacak kaliteli bir lokanta bile açmadık. Yöresel bir yemeğimiz bile bulunmuyor. Eğitimde, sporda, kültürde, turizm de velhasıl her konuda şikayetçi olduğumuz ancak hiçbir meselesinde de öne çıkmamak için hep kuytulardan dolaştığımız, elini değil parmağımızı bile taşın altına koymamak için sadece ve sadece laf ürettiğimiz KIRIKKALE..

Bu olumsuzlukların olmaması için, elini değil başını taşın altına koyan bir avuç biz gazetecileri de neredeyse vatan haini ilan edecek düzeyde zihniyetin çokça olduğu, her konuda neredeyse bizleri hedef tahtasına koyup tetiği çekecek derecede gözü dönmüşlerin her geçen gün sayıları artan KIRIKKALE..

İşte tam da bu noktada, hem eksikliklerini ortaya koyduğumuz, hem de eleştirilerimizi sıraladığımız şehrimizin son durumu, pür melali.

Kısacası doğru giden hiçbir şeyi olmayan, gitmesi için de hiçbir çaba harcamayıp bolca konuşan, hatta ilgili ilgisiz herkesin avazının çıktığı kadar bağıran insanların çokça bulunduğu KIRIKKALE?

Tıpkı geçtiğimiz günlerde şehir şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle su kesintisi ve yapılan eleştiriler, ortaya atılan iddialar ve yetkililerin yaptığı açıklamalar.

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Meydanında Hamsi Şöleni diye açılan ve 4 gün süreyle çevredeki esnafları mağdur eden açık hava alışveriş panayırıyla ilgili esnaf odalarının hep konuşup ta hiçbir girişim yapmadıkları durum vs..

Yunus Pehlivanlı
13.02.2017 10:17:32
Murat bey eline sağlık tespitlerin; sade,kısa ,net ve güzel olmuş.Çok haklısın.Yöneticileri,parti başkanlarını,cemiyet başkanlarını, eften püften konularla günlerce, aylarca övsen hiç biri telefonu açıpta bir telefon etme zahmetinde bulunmazlar.Ancak ne zaman -ELEŞTİRİ- mahiyetinde bir haber yada yorum yayımlasanız ( vaaay senmisin eleştiren ) senden kötüsü olmaz.Bu konuda elbette çok şey yazılabilir.Yöneticilerimiz; keşke ,(Yerel basın mensuplarının kendilerinin düşmanı olmadığını,rakipleri olmadığını, aksine en büyük dostları olduğunu kabul etseler, bir çok sorun, yanlışlık veya eksiklik başlamadan,oluşmadan çözülecektir.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu