MURAT KARADAĞ


Çöpten elektrik üretilecekmiş!

Çöpten elektrik üretilecekmiş!


?Her boyayı boyadık, sıra fıstıki yeşilde? diye bir söz vardır ya. İşte bizim katı atık birliğinin ?Çöpten Elektrik Üretme? fikri de öyle bir şey.

?Kırıkkale Belediyesi yine önemli bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor? olarak yorumlanan bu çalışma ve fikir aslında güzel bir düşünce.

İyide bizim katı atık tesisi böyle bir çalışmaya uygun mu ?, veya bizim tesiste metan gazı üretecek kadar çöp birikiyor mu?, üstelik bildiğim kadarıyla son derece pahalı olan bu sistemi kim nasıl kuracak?

Bu öneri ?Laf olsun? diye mi ortaya atılıyor bilmiyorum ama artık meselelerin laf olsun diye gündeme getirilmemesinin çok daha iyi olacağına inan birisi olarak daha ciddi projelerin sunulması ve gündeme getirilmesi şehrimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bilmiyorum ama belki konuyu ben büyütüyorum. Ancak bildiğim bir şey var ki böylesi tesislerin büyük ölçekli düşünüldüğünde çok ama çok pahalı olduğunu hatta dünyada sayılarının da çok az olduğunu biliyorum. Ancak küçük çaplı bir tesis ise buna da diyecek bir şeyimin olmadığının bilinmesini istiyorum.

Bu memleketin, yıllarca olacak şeylerden çok olmayacak şeylerin konuşulması yüzünden bir adım ileriye gidemediğini hepimiz biliyor ve yaşıyoruz. Bu memleketin metan gazından önce o kadar çok eksikleri var ki burnu herkes en az benim kadar biliyor.

 

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false