HABİLHAN PEHLİVANLI


Çıktığı kabuğu beğenmeyen ?tosbağalar*?(3)

Çıktığı kabuğu beğenmeyen ?tosbağalar*?(3)


(Dünden Devam)

Sonuç olarak, eğer doğuştan ve kökten Kırıkkaleli isem bu şehri de şehirliyi de sevmeye, en azından bu kavramlara saygı duymaya mecburum. 
Kırıkkaleli değil ama Kırıkkale?den ekmek yiyenlerdensem, en azından bu şehrin insanına saygı duyup, bu şehir için neler yapılabileceğimi düşünmeliyim.
Şehir dışından ve yurtdışından bu şehre geçici gelenlere ise, şehrimizi anlatmak, onu en iyi tanıtmak en başta gelen görevlerimiz arasındadır.
***
Çıktığı kabuğu beğenmemek en büyük ?haramzadeliklerin? başta gelenlerinden bir tanesidir. Daha düne kadar bu ortamlarda ?düşüp kalkıp? ardından da insanlara tepeden bakmak bir insan olarak hangi seviyeye yerleştirilir merak ediyorum.
***
Dünya denilen ?hanı? kalıcı zanneden ey gafil insan, en çok yaşayan Sultan Süleyman şimdi nerede, söyler misin?
Bu dünya bir handır, hem öyle bir han ki, burası bize dedemizden miras falan kalmamış, torunlarımızın emanetidir. Bizler, günü gelince ödünç kullandığımız bu dünyadan çekip gideceğiz, yaşayacak olan şeyler ise, fikirlerimiz, ideal ve düsturlarımızdır. Fikirlerimizin yerleştiği ve kabul gördüğü gün, bizim gerçek sonsuzluğumuzun gerçekleştiği gündür.
***
Belki biraz acımasızca, ama şu temennide bulunmaktan da edemeyeceğim: 
?Allah hiç kimseyi vatansızlık, devletsizlik ve vatan hasretiyle terbiye etmesin. Zira vatan anamız, o vatan üstünde kurulu devlet de babamızdır. Anası ya da babası belli olmayan insanlara ise hiç de hoş tabirler kullanılmaz!?
***
Kendisini, anasını, babasını, soyunu bilen; n?idüğünün ve neci olduğunun bilincinde olan; nereden gelip nereye gittiğinin farkında olan; neyi, niçin yaptığının ayrımını yapabilen; dostuna Yunus, düşmanına Yavuz olmanın bilincine varmış; okuyan, yazabilen, söyleyecek bir çift söze sahip asil Türk gençlerinin omuzlarında yükselecektir bu kutlu vatan.
Onlardan olabilmek temennisiyle?
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli