YUNUS PEHLİVANLI


CHP ve Muhtarlar

CHP ve Muhtarlar


Yerel ve Ulusal gündem o kadar dolu ve karmakarışık ki Kırıkkale?den 45 kişilik köy ve mahalle muhtarının CHP Genel Merkezi tarafından 3 günlük İstanbul gezisine götürülmesi yerel gazeteler tarafından hemen hemen hiç görülmedi.(Ya da görülmek istenmedi.)
Hâlbuki bu gezinin, hem muhtarlar açısından hem de siyasi partilerin halkın mahallelerdeki iradesine saygısını vurgulayan bir hizmet olma açısından, bence çok önemli bir yanı vardı.
Bu gezi muhtarlar için önemliydi çünkü CHP?den seçilmiş belediyelerin düzenlediği fuarı gezmek suretiyle CHP?nin mahallelerde, kasabalarda, ilçe ve il merkezlerinde gerçekleştirdikleri yerel hizmetlerinden bazılarını görerek inceleme imkânı buldular. 
    
Muhtarlar mahallerin seçilmiş idarecileridir. Muhtarlar sadece yaşadıkları şehrin sokaklarına bakarak mahalli hizmetlerdeki yenilikler ve gelişmeler hakkında yeterli bilgi sahibi olamayabilirler. Çünkü ülke sadece sizin mahalleniz ve şehrinizden ibaret değildir. Bu elbette sadece muhtarlar için değil,  şehirde yaşayan tüm insanlar için geçerli bir düşüncedir.
Kısa süreliğine de olsa bulunduğunuz şehirden başka bir kente gezmeye gittiğinizde o şehre yapılmış olan yatırımlara ve belediyecilik hizmetlerine dikkatle bakar ve gıpta ile izlersiniz. Eğer herhangi bir yetkiniz varsa kendi şehrinize dönünce o hizmetin aynısını yaşadığınız şehirde uygulamak ya da uygulatmak istersiniz. 
CHP Genel Merkezide hem kendi parti politikasını yapmak, dolayısıyla da kendi belediyelerinin hizmetlerini hiç seçim kazanamadığı bölgelerin ve şehirlerin muhtarlarına tanıtmak için 3 günlük bir İstanbul gezisi düzenlemekle son derece rantabl ve olumlu bir çalışma yapmıştır. Ayrıca ve özellikle; bu çalışmanın halkın iradesine saygı gösterme ve değer verme anlamı da taşıdığı için bu etkinliği düşünenleri ve uygulayanları kutluyorum. 
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli