MURAT KARADAĞ


CHP ve İmamoğlu

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kayseri dönüşünde Kırıkkale’ye uğradı


Yoğun kar yağışı ve etkili soğuk havaya rağmen İmamoğlu’nu Cumhuriyet Meydanında bekleyen 700-800 kişilik bir partili gurubu karşıladı. Allah için heyecanlı ve coşkulu bir karşılama oldu.

Sadece esnaf ziyareti olarak duyurulan program Meydandaki coşku nedeniyle mini bir mitinge dönüştü. İmamoğlu hazırlık olmadığı için acil hazırlanan platformdan kısa bir konuşma yaptı

Konuşmasının satır aralarında benim en çok dikkatimi çeken “Biz sadece ilimizden değil ülkemizin her yerinden sorumluyuz” şeklindeki cümlesi oldu.

Türkiye’nin yönetilememe sorunu, millet ittifakı vurgusu, İstanbul seçimi hatırlatması ve ilk seçimde Türkiye’nin her yerinde demokrasi dersi verileceği yönündeki ifadeleri büyük alkış aldı.   

Buraya kadar iyi güzel de Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin’in kulis bilgisi diye kaleme aldığı yazıya bakıldığında durumun Kırıkkale için hoş olmadığını söyleyebiliriz..

Yani Genel Merkez’de böyle bir gelişme yaşanıyorsa, bu durum da yazılı veya sözlü fiiliyata geçmiş ise Kırıkkale örgütünü önümüzdeki süreçte sıkıntılı günler bekliyor diyebiliriz..

İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’a gitmesiyle başlayan sürecin ardından Kırıkkale ziyaretlerinin de bu tatsız duruma tuz biber olduğunu görüyoruz.

Diyarbakır meselesi ile başlayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan sıkıntılı durum ortadayken, Yavaş’ın ‘yarışta ben de varım’ dediğini herkes biliyor

Önal, İmamoğlu’nun Kırıkkale ziyareti ile ilgili uyarıldı mı? Bir genel başkan yardımcısı il başkanını ikaz etti mi? Kim kimi uyarmış, veya ikaz etmiş bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki o da Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu meselesi.

Bu durumda Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’den kurtuldum derken, İmamoğlu engeli ile karşı karşıya kaldı, yağmurdan kaçmanın sevincini yaşamadan doluya yakalandı diyebiliriz. Mansur Yavaş’ın yavaş yavaş gelen fırtınası da cabası.

Yani anlayacağınız Kılıçdaroğlu’nun çabalarına rağmen Cumhurbaşkanlığı adaylığı hala muamma ve kolay kolay da çözüleceğe benzemiyor. En sonunda kılıçların çekileceği ve kimin kimi biçeceği o zaman belli olacak gibi görünüyor….

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli