MURAT KARADAĞ


CHP Keskinli aday çıkarmayacakmış!

CHP Keskinli aday çıkarmayacakmış!


2014 Mahalli seçimleri yaklaşırken partilerdeki aday belirleme çalışmaları da hız kazandı.

Partiler başarı elde etmek için öncelikle belediye başkan ardayı konusunda kelimenin tam manasıyla “İnce eleyip sık dokuyorlar” dersek abartı yapmış olmayız.

Öncelikle adayın yöresi her nedense Kırıkkale’de öncelikler arasında birinci sırada yer alıyor. Önümüzdeki seçimle ilgili çalışmalardan da şimdilik edindiğimiz izlenim onu gösteriyor.

Geçmiş dönemleri de şöyle bir incelediğimizde bölge faktörünün seçimleri önemli ölçüde etkilediğini görebiliriz. Kırıkkale’nin yapısal faktöründen kaynaklanan bu durumun son dönemlerde yeniden öne çıkartılmaya çalışıldığını söyleyebilirim.

Şu günlerde alevlenen siyasi kulislerdeki tartışmalara da bakıldığında üç aşağı beş yukarı aynı hesapların hemen her partide yapıldığı bir gerçek. Bu gerçekten yola çıkarsak, AK Partiden Keskinli, CHP ve MHP’den de Keskinli bir aday çıkarsa AK Parti’nin şansı azalır, MHP’nin şansı artar veya şanslı olur! (Elbette aday profili çok önemli)

Bana göre pekte bugünlerde prim yapması muhtemel görünmeyen bir düşünce ve öngörü ama olaya matematiksel baktığımızda ve sözünü ettiğimiz bölgenin nüfusunu ve başka faktörlerini incelediğimizde kapının aynı yöne açıldığını, yani Keskin faktörünün her yapıda etkisini görebiliriz.

Durum böyleyken yıllardır üzerimizden atmaya çalıştığımız, ancak bir türlü atamadığımız bölgecilik hastalığının yeniden nüksettiğini, bu seçimin de kaderinin yine Keskinlilerin elinde olacağını söyleyebiliriz. (Öyle ya Particilik, idealist particilik bunu gerektiriyor da!) ondan.

Elbette yukarıda tarif ettiğimiz standartların dışında, gerçek particilerin sayısının da az olmadığını, idealist particilerin de oldukça fazla olduğunu, seçim yaparken adayın bölgesine değil partisine, idealine, projelerine ve en önemlisi kişiliğine bakarak tercih yapanların sayısının da çok fazla olduğunu önemle belirtmek isterim.

Her neyse, ortalığın toz duman olmaya başladığı şu sıralarda Ramazanın da verdiği rahatlıkla siyaset kulisleri adeta cadı kazanı gibi kaynıyor. Kulislerde konuşulanlara bakılırsa CHP mümkünse Keskinli bir aday göstermeyecekmiş. Bu düşüncenin mimarı kim? bilinmez ama böyle bir düşünce hâsıl olmuş ise bunu, tam bir “ÇİRKİNLİK” olarak yorumlayabiliriz.

Güya AK Parti’nin adayı Keskinli, MHP’nin de CHP’nin de adayları Keskinli olacakmış bu durumda muhtemelen AK Parti’nin adayı mevcut başkan olunca AK Parti’nin işi zora girecekmiş. Kulislerde hiç erinmeden usanmadan böyle ilginç tezler ileri sürerek onun üzerinden hesap yapmanın gerçekten hoş bir davranış olmadığını da buradan söylemek isterim.

Sadece Keskinliler üzerinden siyaset yapmanın, başka yörelerin insanlarını adeta yok sayarak bir takım siyasi hesaplamaların içine girmenin hiç kimseye bir yararının olmadığı gibi, yıllardır hepimizin şikâyet ettiği ancak bir türlü vazgeçemediği bölgecilik hastalığının başka mecralara çekilerek kangren olmasını sağlayacaktır. Saygılarımla…

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu