MURAT KARADAĞ


CHP bu KAFAYLA nereye gider?

CHP bu KAFAYLA nereye gider?


Sahi CHP bu kafayla nereye gider?
Sosyal Demokratların yıllardır birbirine sorduğu ve bir türlü yanıtını alamadığı bu soru bugünlerde her sohbetin konusu olmaya başladı.
Genelde bu sorunun önüne geçmek adına sürekli söylem üstüne söylem geliştiren, politika üretip parti tabanına yaymak için özel çaba harcayan CHP ne yazık ki bunu yerelde bir türlü beceremiyor
İşte Kırıkkale, hiçbir politika üretmeyen, iç çekişmeden dışarıyı görmeyen, ?küçük olsun benim olsun? mantığı içerisinde her gün biraz daha küçülen, parti tabanını hiçe sayan bir yönetim anlayışı.
Somut örnek mi? 
Partili olup olmadığı her platformda tartışılan, ?seçime kadar beni idare edin, seçimden sonra bu partiyi size bırakacağım? dediği bile iddia edilen bir il başkanının yönetimindeki teşkilat.
Parti içi organların seçimi ve oluşumu hatta il yönetiminin parti tüzüğüne aykırı olduğuna dair ciddi iddiaların ayyuka çıktığı, bazı yönetim kurulu üyelerinin bile uğramaktan kaçındığı bir yapı
Ana muhalefetlik görevini bile yerine getirmekten uzak, onca malzeme varken hiç birisini kullanmayarak iktidar partisine adeta destek görüntüsü sergileyen hatta muhalefetlikten öte destek vermek amacıyla bazı güçler tarafından bu göreve getirildiği siyasi kulislerde tartışma konusu olan il başkanı 
Baro seçimlerinde parti?nin belirlediği adaya oy vermeyip tam aksine iktidarın adayına oy verdiğini gizlemeyip bunu da her fırsatta itiraf ettiği bilinen, siyasetten anlamadığını ancak yeni öğrenmeye başladığını gizlemeyerek her fırsatta itiraf ettiği öne sürülen bir il başkanı ve yönetimindeki teşkilat.
Tüm bunları üst üste koyduğumuzda ortaya çıkan tablo gerçekten yürekler acısı bir durum değil mi? Elbette yürekler acısı. Dün Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı ve MYK üyelerinin Kırıkkale ziyaretinde yaşananlar ise bu yapının gerçek yüzünün bir ürünü olarak önümüze çıkmadı mı? Bizzat şahit olduğum gelişmeleri buradan ifşa etmekten hicap duyduğumu buradan söylemek isterim. 
Genel Merkez yöneticilerinin geleceğine dair sadece gazetemizin davet edilmemesi yani bizden gizlenmeye çalışılması bu yönetimle ilgili yukarıda saymaya çalıştığımız durumun küçük bir örneği değil mi? 
Parti yöneticileriyle sokakta yapılan ziyaretlerde yaşananlar, onca kadının bulunması gerekirken dünkü ziyaretin 3-5 kadınla geçiştirilmesi içinde bulunduğunuz duruma bir ışık tutmuyor mu?
Yönetim kurulu üyeleri ye takdim ettiğiniz bayanların kiminizin annesi, kiminizin eşi veya kardeşi olduğunu cümle alem bilmiyor mu? Üstelik sokakta güvenliğinizi sağlamaya çalışan polislerle tartışmanızın size eksi puan kazandırdığı bilinmiyor mu?
Ziyaret sırasında yanınızdaki yönetim kurulu üyelerinin bazılarını argo tabirle ekmenizin bu partiye zarar vereceği gerçeği sizi hiç rahtsız etmiyor mu? Üstelik konuklarınızı kendi partililerinizin lokantaları dururken başka lokantalarda ağırlamanız size yakışıyor mu?
Dünkü ziyaret sırasında tesadüfen karşılaştığım ve ayaküstü sohbet ettiğim Kadın Kolları Genel Saymanı Ayfer Cömert?e de kısacık ipuçlarını verdiğim bu gelişmelerin getireceği sonucun ne olacağının buradan bilinmesini, kimseyle en ufak bir husumetimin de olmadığının buradan bilinmesini istiyorum. 
Yene de ?CHP bu kafayla nereye gider?? diye sormadan edemiyorum içim sızlayarak.
  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu