MURAT KARADAĞ


CHP olmazsa olmaz!


CHP, belki de ilk defa muhalefet kanadında bu kadar yalnız kaldı.

Her ne kadar çok sayıda STK´nın aynı cephede olduğu, hatta milliyetçi, muhafazakâr ve Milli görüşçülerin ?Hayır´ oyu vereceği konuşulsa da, CHP 16 Nisan referandumu öncesi yalnızları oynadı oynuyor.

Bugüne kadar yalnızdı bugünde Yalnız mücadele etmek zorunda bir CHP!

Ruhunda mücadele olan, genetik yapısı parti içinde dahi amansız bir rekabeti barındıran Cumhuriyet Halk Partisi için yalnız muhalefet çok fazla bir şey ifade etmiyor.

Fakat 16 Nisan, CHP için de var olma veya yok olma virajı gibi görünüyor.

Hatta virajın da ötesi yol ayrımı.

16 Nisan sonrası ortaya çıkacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, kendini yenilemeyen, mevcut yüzde 25´lik oy oranını artırmayan CHP´yi etkisiz ve yetkisiz kılabilir. 

Kim ne derse desin CHP´nin demokrasinin olmazsa olmazı, muhalefette bulunması, söylemleri tartışılsa da fikirleri gündeme gelmesi gereken bir siyasi hareketin adı Cumhuriyetin temelidir CHP..

Maalesef tavandan tabana vefa mekanizması çalışmasa da ortaya attığı fikirlerle iktidara zaman zaman fikir vermiş, Cumhuriyeti kurmuş bir siyasi partidir CHP..

O yüzden önemsiyorum.

Hatta CHP´nin bir an evvel öze dönüş noktasında tam anlamıyla Atatürk´ün ortaya koyduğu kimliğe bürünmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Sakın yanlış anlaşılmasın, bu analizimin sadece Kırıkkale yerelinde değil, genel bir değerlendirmeden ibaret olduğunu ısrarla söylüyorum

Bilakis geneldeki yalnızlık, yetersiz bütçe, eşit ve adil olmayan yarışı siyasi kaygılardan uzak, vatan-millet noktasında direncini ortaya koyuyor.

Tüm baskılara ve amansız saldırılara rağmen genelde ılımlı ve kucaklaşıcı bir tavrın ortaya konması yerelde de aynı yolun izlenmesi CHP´ye puan oldu

?Sıfır? bütçe ile tamamen gönüllülük esasına dayalı sürdürülen propaganda çalışmasında gerçekten takdire şayan işlerin yapıldığını görüyoruz.

Yaklaşık iki aydan bu yana devam eden propaganda çalışmasında süreci en iyi değerlendiren yine CHP´nin olduğunu söylersek abartı yapmamış oluruz.

Anayasa değişikliğinin CHP´nin meselesi olmadığını, bunun bir parti meselesi değil vatan-millet meselesi olduğunu en iyi anlatan taraf oldu.

Kılıçdaroğlu her ne kadar bütün oklar şahsına yönetilse de kibar tutumu, yumuşak tavrı salvoları ince ince bertaraf etti. Tabi bu stratejisi karşılarındakileri kroki duruma düşürdü. Düşürmeye devam ediyor

Kısacası üç gün sonra Pazar günü sandığa gidilecek. Her Türk vatandaşı en tabi hakkı olan seçme hakkını kullanacak. Evet veya Hayır diyecek.

Sonuç ne çıkarsa Hayırlı çıksın demekten başka bir ifadenin yersiz olacağını düşünen birisi olarak 17 Nisan sabahına daha aydınlık bir Türkiye´de uyanırız inşallah..

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu