BİLGEHAN CANTEKİN


ÇALIŞANI ÖVMEK MEKRUH MUDUR HOCAM?

Yeşil Vadinin hayata geçirilmesi, Karakeçili ve Keskin’de Çeşnigir Kanyon yatırımı, Arasta Çarşısı, Sulu Mağara restorasyonları, Delice Karabekir Konağı, Çelebi Süt Üretim Tesisi, Sulakyurt ve Balışeyh’te tarihi mekânların restorasyonları yanında Huzur Köy projesiyle Beton ve Kilit Parke Fabrikası bile tek başına övünç kaynağıdır bence. 


ÇALIŞANI ÖVMEK MEKRUH MUDUR HOCAM?

Sayın Yunus Sezer 5 Kasım 2018 yılında Kırıkkale’nin 9. Valisi olarak atanmıştı.

Bu zamana kadar gelmiş geçmiş Valilerimiz içerisinde Kırıkkale’de 2 yıl görev yapan da olmuş Behiç Çelik gibi 7 yıl yapan da. Sayın Yunus Sezer şu anda 2 yılı aşkın bir süredir Kırıkkale Valisi olarak görevini sürdürüyor. Hemen burada antrparantez belirteyim ki, Vali Bey İnşallah Kırıkkale’de en az 5-6 yıl daha görev yapar.

Sayın Sezer, gelmiş geçmiş Valilerimiz içerisinde “en gayretli, ilimize en çok eser kazandırmış en çok halkın içinde olan Validir” dersek sanırım bu düşünceyi birçok hemşerimiz onaylayacaktır.

Yalnız bu şehrin kaderi olsa gerek kim bu şehir için çok hizmet üretirse ve hele hele kamuoyunda çok takdir görmeye başlamışsa “kıskançlık krizleri” başlar.

Efendim neymiş?

Vali devletin memuruymuş, devletin, siyasi iktidarın yetkisi ve maddi imkânları doğrultusunda o hizmetleri üretiyormuş…

Önceki Valilerimiz de elbette bazı yatırımların gelmesine vesile olmuştur. Ancak geçmişteki Valiler Sayın Sezer’in şu anda yaptırdıklarını yapmaya çalıştılar da ellerini tutan mı oldu? Ya da siyasi aktörler bu şehre herhangi bir yatırım getirdiklerinde “babalarının kesesinden mi” getirttiler?

Sayın Sezer, zamanında yapılan hizmetlerde her ilçeye hemen her beldeye eşit oranda ağırlık verilmeye çalışılması ise işin başka bir güzel yanı.

Hâlihazırda Kırıkkale genelinde devam eden 147 projenin yanında;

Balışeyh Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı, Yahşihan ve Irmak sınırlarında, Obaköy, Macera Parkı ve atıl duran Yeşil Vadinin hayata geçirilmesi, Karakeçili ve Keskin’de Çeşnigir Kanyon yatırımı, Arasta Çarşısı, Sulu Mağara restorasyonları, Delice Karabekir Konağı, Çelebi Süt Üretim Tesisi, Sulakyurt ve Balışeyh’te tarihi mekânların restorasyonları yanında Huzur Köy projesiyle Beton ve Kilit Parke Fabrikası bile tek başına övünç kaynağıdır bence. 

Kıskananlar çatlayacaksa bu onların sorunu elbette. Ben Vali Bey’e tüm bu yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum.

Teşekkür demişken,

Seçimden seçime ortaya çıkan bölge ve yöre dernekleri öldü mü, kaldı mı? Bu dernekler kendi yörelerine tüm bu yatırımlar gelirken bir teşekkür niye akıllarına gelmez diye de doğrusu merak ediyorum!

Bilgehan Cantekin
12.05.2021 10:56:51
Dipnot olarak şunu belirteyim ki Kırıkkale de kayıtlara göre İl genelinde 668 dernek bulunuyor.Ve ilginçtir bunların çoğunun sesi seçim zamanlarında çıkıyor

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı