CÜNEYT TÜRKOĞLU


CACIK

Bugünkü yazıma genelde herkesin bildiği kısa bir tarif ile başlayacağım. Özellikle yaz aylarında hem doyurucu hem de rahatlatıcı etkiye sahiptir cacık…


Malzemeler:

Salatalık, sarımsak, yoğurt, su, zeytinyağı, tuz

Tarif:

Salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde ufak doğrayın.

Yoğurda su ekleyerek çırpın. İçine sarımsağı rendeleyin. Salatalıkları ilave edin.

Zeytinyağı ve tuz ekleyip kaselere paylaştırın. Soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.

****

Evimizde oynadığımız Eynesil maçını özel sebeplerden dolayı sevgili Kenan’ın anlatımıyla bilgisayardan izledim. Maçın hemen başlarında penaltıdan yediğimiz golle 1-0 geriye düştük. Penaltıya sebebiyet veren oyuncumuz geçen hafta da yine penaltıya sebep olmuş, ilk hafta da pek iyi performans sergileyememiş ve bu takımın kaptanı olan Mehmet’ti. Kaptan böyle yaparsa mürettebat… Neyse…

Dakikalar ilerledikçe kötü futbolumuz devam ederken maç yorumlarında birçok taraftarın takım hakkında yazdığı bir şey vardı. Çoğu da ortak görüş bildirircesine yazıyordu bunu. Söyledikleri şey şuydu: “Bu takımdan bir CACIK olmaz”

Şimdi malzemelere geri dönelim. Bakalım elimizde ne var.

-Yoğurt. Karadeniz taraflarının yoğurdu iyidir. Hayvanlar yeşillik alanda otladığı için süt de güzel çıkıyor. Yoğurdu Eynesil’den temin ederiz.

-Su. Siz bakmayın Kırıkkale’de sürekli suların kesildiğine.  3 haftadır her golden sonra soğuk su içtiğimiz için su tedariğimiz gayet iyi.

-Zeytinyağı. Kötü futbola, yetersiz transferlere rağmen hep zeytinyağı gibi üste çıkanlar olduğu için zeytinyağımız da var.

-Tuz. Delice’mizin tuzu dünyaya ihraç ediliyor. Sevdiğim bir abi olan aynı zamanda yönetici de olan Hakan Gökkaya Deliceli. Bize tuz konusunda yardımcı olacaktır.

-Sarımsak. O da Kastamonu’nun meşhur. Bu ara Karadeniz tarafına çok gidiyorum. Ben temin ederim.

Salatalık. Yöneticilerimizden pazar kısmına hakim olanlar da var. Onlar en güzelini seçer getirirler.

Gördüğünüz gibi malzemeler var, yani bu takımdan CACIK olmaz demeyin. Bu ağır da bir tabir olur.

****

Şimdi bana neden futbolu yazmıyorsun da tarif veriyorsun diyen de çıkabilir. Ortada değerlendirilecek bir futbol var mıydı? Daha doğrusu biz ne izledik, ne yaptık? Karşımızda daha maç başlamadan bize sosyal medyada ders veren, maç bitiminde de bu dersi devam ettiren bir Eynesil vardı. Futbol olarak bize bu dersi veremediler ama. Gördüğüm en kötü futbollardan birini oynayarak bizi yendiler. Mücadelelerine kesinlikle saygı duyuyor ve takdir ediyorum. Onların yarısı kadar dahi mücadele etmedik ama futbol anlamında amatör lig seviyesindeki bir takıma yenildik.  İnsanın asıl canını sıkan da bu maalesef…

Nihat hocam; sizi ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz ama lütfen bu formayı hak edene verin artık. Her oyuncuya değinmeyeceğim, bazı futbolcular hakkında ağır konuşmak gerekir ama onu da şimdi konuşmayacağım. Sadece ilk 2 hafta muhteşem gollere imza atan, bu maçta da oyuna girdikten sonra pozisyonlar yakalayan, gol arayan Taner neden yedek başladı? Yani bu adamın 11’de başlaması için daha ne olması gerekiyor, ne yapsın bu adam?


*****

Maç esnasında ve maç sonunda bazı taraftarlarımız yönetim ve hocayı istifaya davet etti. Buna da kesinlikle katılmıyorum. Geçen hafta ve henüz lig başlamadan bu takıma süper diyenler bir haftada nasıl istifa demeye kadar geldi? Bazı konularda da tutarlı olmak gerekiyor. Özellikle hocaya istifa demek çok büyük vefasızlık gerektirir. Evet yanlışlarını ben de yazıyorum, eleştiriyorum ama istifa diyecek boyutta olmadı hiç. 2 sene önce son haftalarda gelip bu takımı ligde tutan, geçen sene bu takımı son haftalara kadar play-off hattında tutan bu hocadır. Biraz vefa, biraz saygı lütfen…

Yönetim istifa demek de şu aşama için erken. Daha üçüncü haftadayız. Başkan her zaman toplantıya açık olduğunu yayınlarda söylüyor zaten. Bugün yüzüne karşı söylemediğiniz şeyleri(söyleyenler alınmasın) neden sosyal medyada yazıyorsunuz? Yanlışlarını elbette yazalım ama henüz 3.haftadan istifa demek için futbolun da dışında çok başka sebepler olması gerekiyor. Eğer varsa böyle bir şey özellikle istifaya davet edenlerin bunu açık bir şekilde açıklamasını merakla bekliyor olacağım. Sosyal medyada sebep yazamıyorsanız bana da ulaşıp iletebilirsiniz. Buradan başkanı savunduğum ya da karşısında olduğum anlamı da çıkmasın. Ben her şeyden önce maddi bir çıkarı olmayan, manevi yönden büyük bir bağlılık ve sevda ile takımını destekleyen KIRIKKALESPOR taraftarıyım ve her zaman da böyle kalacağım. Ama yanlışı kim yaparsa ona yanlış demek de en büyük ödevimdir.

Bir de geçen hafta galip gelmemize rağmen tribünler boştu. Yani şehir takımı ne kadar hak ediyor, o da ayrı bir tartışma konusu.

Her anlamda toparlanmamız dileğiyle…

 

 

 

 

 

 

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli