MURAT KARADAĞ


Bunda bir bit yeniği var..

Bunda bir bit yeniği var..


Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi

Kırıkkale’nin belki de tarihinde ilk, en büyük ve en kapsamlı projesi.

Kızılırmak Nehri çevresinde, Kapulukaya Barajından Irmak Kasabası Ankara sınırı olan Köprübaşı’na kadar olan, alanda sağlı sollu devasa bir proje.

Yani yaklaşık 25 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor. Bu da Kızılırmak nehri çevresinde sağlı sollu yüzlerce, belki de binlerce tesis anlamına geliyor.

Binlerce dönüm arazide kamulaştırma ve hafriyat, binlerce dönüm inşaat sahası ve çok rakamlı bütçe manasına geliyor, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi.

İlk olarak 1994 yılında dönemin valisi Şahabettin Harput tarafından gündeme getirilen proje, çeşitli gerekçelerle bugünlere kaldı. Yani Güç Birliği Tarafından gündeme getirilinceye kadar raftaydı.

5 Ekim 2012’de Güç Birliği Oluşumu son Mütevelli Heyet toplantısı gündem maddeleri arasında "Kırıkkale İli Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi" hakkında değerlendirmelerin yapılması hususu gündeme taşındı.

Toplantıya teknik heyetiyle birlikte katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in her türlü desteği vereceğini ifade etmesiyle birlikte proje raflardan indirilerek yeniden gündeme alındı.

Bu konuda ilk somut adımın atılmasıyla Kızılırmak çevresindeki belediye başkanları ve ilgili dairelerin yetkililerin katılımıyla, Kırıkkale İli Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda alınan kararlar gereğince, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında Kapulukaya Barajı ile Kırıkkale-Ankara karayolu Irmak (Köprübaşı) mevkii arasında kalan bölgede Kadastro Müdürlüğü teknik elemanlarınca arazi envanter çalışması yapılarak mülkiyet durumları ortaya çıkarılmış ve bilgiler sayısal ortama aktarıldı.

Buraya kadar her şey normal gibi. Ancak söylenilenlere bakılırsa, İ. Melih Gökçek’in bu işteki “Tilki Kurnazlığını” iyi görmek gerek!

Öyle ya, Yerel Seçimlerden önce bitirileceği duyurulan bu Yeşil Vadi Projesi birkaç ayda falan bitebilecek bir proje mi? Pek zannetmiyorum… Anlaşılan o ki, Sayın Gökçek, yalnızca Irmak Kasabası yakınlarındaki Köprübaşı Mevkiine inşa edeceği birkaç sosyal tesisle milletin gözünü boyayacak.

Hani eski siyasetçilerin “3 Anahtarlı” seçim propagandaları vardı ya… 3 Anahtarın birisini verip diğer ikisi için de “bir iki dönem daha beni seçmeniz gerekir” dedikleri… İşte İ.Melih Gökçek, tam da o hesap milletin gözünü boyayacağa benziyor yine!

Yalnızca kamulaştırması birkaç yıl alabilecek bir proje için birkaç ay gibi kısa bir süre veriliyorsa, aklıma başka bir şey gelmiyor.

Haksız mıyım?

seyıt ertas
29.08.2013 10:27:55
haklısın kardesım helal olsun bakıpta gormeyenlere ders gibi bır tespıt olmus ve gündeme tasımıssın bu memlekette ısler hep boyle oluyor.kendımız yapmayıpta m. ğokçeke havale edılırse olacağı bu

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu