YUNUS PEHLİVANLI


Bu Uygulama Acilen Kırıkkale’de de Başlamalı

Malumunuz Kırıkkale’de hemen hemen tüm anayol, arayol, cadde ve sokaklar EDS’lerle donatıldı. Bu sistemin eksilerini, artılarını önümüzdeki yıllarda yaşayıp göreceğiz. Burada 3 noktaya değinmek istiyorum.


1-Yollarda bu kadar çok EDS olunca araçlar bir trafik ışığından kurtulunca diğerine de yakalanmamak için biraz gaza basıyor. Ancak öbür ışıktan geçerken herkes eli yüreğinde geçiyor. “Kırmızı ışık ha yandı ha yanacak” diye telaşlı bir geçiş başlıyor. Peki telaş niye?

Çünkü ışıkların altında “saniye sayıcılar” yok!... EDS’nin altından ve trafik ışığından geçen araçlar sürekli endişe ve doğal olarak telaşla geçiyorlar. Trafik lambasına 30-40 metre kala araç sürücülerinin kafasında hep aynı korku “kırmızı ışık ben geçerken mi yanacak yoksa kırmızıya takılmadan geçebilecek miyim?”

İşte bu endişe, korku ve telaşla yapılan geçiş esnasında çoğu zaman araçlar aniden yanan kırmızıda ani bir frenle durmak zorunda kalıyor. Bu ani duruşla sadece kendini tehlikeye atmıyor kendisini arkadan yakın takip eden araçlarıda tehlikeye atıyor.

Ez cümle. Bu “akıllı EDS’lerin!...” altındaki trafik ışıklarına lütfen saniye sayıcı sistemi eklettirin. Kırmızı ışığa yakalanmamak için araçların birbirine girdiği haberini okumamak istiyorsak, hele hele özellikle kışın ve yağmurlu havalarda yolların kayganlığını da hesaba katarsak lambaların altına saniye sayıcıların takılması son derece elzemdir. Demedi demeyin.

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir pilot uygulama başlattı. (V2X) adını verdikleri bir teknoloji ile Trafik ışıkları ambulans ve itfaiyelere acil durumlarda “yeşil” yanacak.

İstanbul’da uygulamaya başlanan bu sisteme göre….” Kavşakta trafik ışığı kırmızı yanıyorsa ve geriden de Ambulans ya da İtfaiye aracı acil bir duruma yetişmek için geliyorsa, trafik ışıkları 400 metre geriden gelen bu acil durum araçlarını algılayarak “yeşile” dönecek. Ambulans ve itfaiyelere konulan bir ünite ile 400 metre ilerdeki kavşakta yanan “kırmızı ışık yeşile” döndürülebilecek.

16 milyon nüfuslu İstanbul’un trafik yoğunluğu ile bizim trafik yoğunluğumuz elbette bir değil. Ancak bol miktarda EDS’lerimiz ve ona bağlı trafik ışıklarını düşünerek bu öneriyi sunmak istedim. Çok sık aralıklı trafik ışıklarında bekleyen araçların arkasından gelen ambulans ya da itfaiye aracına yol vermek için:” kırmızıyı geçersem “bana ceza yazılır mı?” korkusunu yaşatmamak ve hem de acil durum araçlarının trafik ışıklarına takılmadan geçişini kolaylaştırmak için bu sistem bence çok güzel bir sistem. Sayın yetkililerin ilgisine ve bilgisine.

3- O kadar bol EDS’lerin önüne ve arkasına insanlar nasıl halen araçlarını park edebiliyor anlamıyorum. Çiçekçiler ve kuaförlerin olduğu caddeye, Ankara caddesine, Çarşamba pazarı alt girişinden Pazar istikametine doğru, yine onun üstündeki Turgut Reis caddesine, Belediye binası ile Çarşı Camii arasındaki yollara 2 sıra, 3 sıra araç park edenleri, kaldırımlara araç park edenleri, plakasız, kasksız  motor ve skuter sürenleri, Hüseyin Kahya parkının etrafı trafiğe kapalı olmasına rağmen vatandaşın üzerine üzerine süren motokuryeleri, kaldırımı ve kamuya ait alanları Pazar yerine ya da çay ocağına çevirenleri,  birilerinin “çok ciddi” biçimde uyarmasını bir vatandaş olarak  bekliyorum dersem çok mu şey istemiş olurum?

 

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli