MURAT KARADAĞ


Bu özeleştiri mi? Yoksa şikâyet mi?


Malum toplantıda bulunmadım. Bunu peşinen söyleyeyim. Haberi gazetelerden okudum.

Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi inşaatı durma noktasına gelmiş. Haberin kısa özeti.

Yani gazetelerdeki haber şöyle:

Türkiye´de ilk defa Kırıkkale´de faaliyete geçmesi beklenen ve geçen aylarda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay tarafından temeli atılan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) durma noktasına geldi.

Teşvik paketi kapsamında Kırıkkale´nin yatırım alabilmesi için büyük çalışmaların gerçekleştirildiği ve bu kapsamda temelleri atılan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin yapım çalışması, müteahhit firmanın işi yavaş yapması yüzünden gerekli merciler kanalıyla durdurulabileceği belirtildi.

İlin sanayi yatırımları arasında büyük yer alan, Türkiye geneline de büyük katkı sağlayacak olan Silah İhtisas Organize Bölgesi alt yapı inşaat çalışmalarının durduğu yönünde kamuoyunda çıkan bazı söylentilere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, açıklık getirdi. Kolat, müteahhit firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle çalışmanın yavaş ilerlediğini ve müteahhide gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.

Vali Kolat, müteahhit firma nedeniyle bir sıkıntının yaşandığını anlatarak, ?Bir sıkıntının olduğu doğru. İşler çok ağır ilerliyor. Müteahhit bu işi götürecek gibi görünmüyor. Kendisine de gerekli uyarılar yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili bir gelişme olabilir.? dedi.

Devlet olarak çalışmaların aksamaması adına her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kolat, müteahhit firmaların bazı işlerde sorumsuz davranmalarından dolayı kendilerini zor durumda bıraktıklarını dile getirdi. İlde çok çeşitli projelerde çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Kolat, ?Yaptığımız işlerde başarı ve kalite almak bizim için son derece önemli. Çünkü kaliteli sonuç alırsak, yapılan hizmetler hepimizi mutlu ediyor.? diye konuştu.

Valimiz sayın Ali Kolat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Silah Organize Sanayi Bölgesi inşaatıyla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili böyle konuşmuş

Özellikle konuşmasının son bölümünde bazı müteahhit firmaların fazla kırımdan dolayı yeterli tedbirleri ve fazla iş alımlarından dolayı kendi tedbirlerini alamamaktan dolayı inşaatların kalite kaybına uğrattığını, bununda İşin feshine kadar gidecek ortamlar hazırladıklarını söylemiş.

Yani valimiz hem özeleştiride bulunmuş, sözlerinin bazı satır aralarında da şikayetlerinin ifade etmiş.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu