HABİLHAN PEHLİVANLI


Bu gidiş nereye ey bedbaht milletim?


Bir zamanlar kızarak yazdığım, ?Taviz tavizi doğurur, yapmayın, etmeyin!? dediğim şeyler, ben söyledikten üç beş yıl sonra ortaya çıkar, ?Ben söylemiştim!? derdim?

Ama ne yazık ki artık öyle üç beş sene de geçmiyor? Ve ben ?Söylemiştim demek istemiyorum ama?? diyerek başlıyorum sözlerime!!!

Ey bedbaht milletim!

Ey çileli milletim!

Ey saf, balık hafızalı, düşmanını çok çabuk unutan milletim!

Ey tarihten nefret ettirilen, geçmişte yaşadıklarından ders çıkaramayan milletim, bu kadar da olmaz ki ama!!!

Birileri önce televizyonlara (hem de ben muhafazakârım, ben dindarım diyen televizyonlara) çıkıp Türk Milletini tarihinden soğuttular? ?Türk Tarihi yalnızca savaşlardan mı ibaret? Atalarımız yalnızca kahramanlık mı yapmış? Hiç mi hataları yok? Dökülen onca kanda bizim hiç mi suçumuz yok? Ermenilere soykırım yapmış olabiliriz; geçmişimizle yüzleşip özür dileyelim? Kürtlere şunu, Araplara bunu yaptık?? gibi hiçbir bilimsel geçerliği olmayan safsatalarla gençlerimiz geçmişinden soğutuldu. Ezik, kendisini daima suçluluk duygusu altında hisseden, tarihinden utanan ?Fast-Mobil Dejenere?* bir nesil ortaya çıktı.

Ardından kafa karışıklığına adeta mecbur edici bir ?algı bombardımanı? başladı? ?PKK düşman? Hayır hayır, aslında onlar papatyasever dağ gezginleri? Olur mu canııımmm, aslında Apo iyi adam da, sorun Kandil´de? Hiç öyle şey olur mu, asıl iyi ve cici olan Selogiller familyası? Ya Fethullah Hoca? Şuna Hoca deme, o bir terörist başı? Hepsi de Paralel? Herkes Paralel? Asker tu kaka? Hayır, asıl asker iyi de polis kötü? Yok yaaa, polis iyi de Özel Harekatçıların hepsi faşist psikopat? Durun yaaa, onlar olmasa kellemiz gider??

Yaaaaa, n´oluyoruz Allah aşkına??? Aradan biraz zaman geçsin, insan dün ak dediğine bugün nasıl kara der? Her gün fikir değişir mi?..

***

Ve TV kanalları?

Adeta işgal yıllarında gibiyiz?

Televizyon programlarında, dizilerinde, hatta haberlerinde yaşanan, yaşandığı iddia edilen, anlatılan dünya ve Türkiye ile sabahleyin dışarı çıktığınızdaki dünya ve Türkiye aynı mı?

Birkaç TV kanalının haber programları haricinde bütün TV programlarında sanki başka bir dünya anlatılıyor. Sanki biz sabahleyin dışarı çıkıp da gerçekleri görmeyeceğiz? Ve sanki?

Ve sanki gerçekten halkın büyük bir kısmı yaşanan gerçeklerin farkında değil!

Akşamları TV programları ?Hipnoz Seansı?  görevi görüyor!!!

Haaa, morale elbette hepimizin ihtiyacı var? İyi ama içimizde, gerçekleri inkâr edecek seviyede hipnoz altında olanlar var, onları ne yapacağız?

Gelen onca şehidi görmeyenler?

TV programında canlı telefon bağlantısıyla PKK propagandası yapanlar?

Şehitten bahseden damat adayını programdan kovup, ?Vur kıçına rahvan gitsin? dercesine, ?Oh oldu? dercesine vur patlasın çal oynasın, göbek atarak Evlendirme Programı yapanlar?

Peki, bunlar hipnoz edenler taifesinden mi, yoksa onulmaz bir hipnoz altında olanlar mı?

***

Lütfen silkinin, uyanın, kendinize gelin ve kim olduğunuzu şöyle bir hatırlayın!

Bu millet tarih boyunca ne zaman Türklüğünden, törelerinden uzaklaşmışsa o gün sıkıntıya girmiştir!

Kendinize gelin lütfen!!!

*(Fast-Mobil Dejenere: Bu tabiri, bu yazıyı yazarken ben buldum. Anlamı da, ?Hızlı bir hareketlilik içeresinde yozlaşan? demektir!)

 

  • Salı 23.7 ° / 10.8 ° false
  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false