HABİLHAN PEHLİVANLI


Bol soru işaretli, bol vesveseli, bol fitneli bir Ramazan


Her yıl garip sorular eşliğinde, bu garip sorulara aynı cevapları vererek,

Aynı zamanda Peygamber Efendimizin ?bir hırka, bir hurma? ile geçen ömrünü salya sümük anlatırken, diğer yandan da program uzadıkça gözlerinde dolar işaretleri çakan,

Adeta taksimetre işliyormuşçasına gözlerinin içi parlayan,

Milyon liraları cukkalarken, fakirlik edebiyatı yapmaktan da geri durmayan hocalardan bir tanesi bu yıl bir aşama daha kaydederek öğretmen ve askerleri ?bînamaz? (namaz kılmaz) ilan etti fütursuzca!..

Davranışımızın, düşüncemizin, giyimimizin, kuşamımızın, yememizin, içmemizin tahakküm altına alınmaya çalışıldığını çok görmüştük de, asker ve öğretmenleri topyekûn ?namaz kılmayanlar zümresine? alanı da ilk defa görmüş olduk bu Ramazan Ayında?

Hayırlı uğurlu olsun(!)

Benim ya da öğretmenlerin tamamının, bir kısmının, her neyse işte kimsenin hangi ibadeti, kimin için, nerede ve nasıl yaptığımızı diline dolayıncaya kadar, keşke dini ?şov malzemesi? haline getirirken bölüm başına kaç milyon lira kazandığınızı da açıkça anlatabilseniz!

Yazık!!!

***

Her yıl tartışılan sahur ve iftar vakitleri, bu yıl da birçok tartışmanın konusu oldu elbet?

Ancak bu yıl çok daha garip şeyler yaşadık ne yazık ki!

Mesela, Ramazan´dan bir gün önce 04.25´te okunan sabah ezanı ne hikmetse Ramazan´ın birinci günü 03.25´te okundu?

Bunun sebeb-i hikmetini kime sorduysam ?O öyle değil işte?? diyerek cümleye başlayıp adam akıllı bilimsel bir cevap veremediler!..

Sonra, Ramazan boyunca gerek imsakiyelerden gerekse televizyon altyazılarından dikkatinizi çekmiştir, ilk defa bu yıl daha doğuda olan bir il daha batıda olan bir ilden daha sonra veya aynı vakitte iftar etti, sahura kalktı!!!

Meridyenlerle ilgili, ?Her meridyenin arası 4 dakika? kuralı mı değişti? Yoksa ?Zaman? kavramı yeniden mi ele alındı?

***

Ve dahası?

Camiler, okul bahçeleri, kamu kurumlarının binaları ve bahçeleri de dâhil olmak üzere kamu malı olan birçok mekân ?siyasî iftar programlarına? sahne oldu!!!

***

Bol soru işaretli, bol vesveseli, bol fitneli bir Ramazan Ayının daha sonuna geldik?

Allah, samimiyetle ve ona buna gösteriş yapmadan tuttuğunuz oruçlarınızı kabul eylesin.

Ne kadar bayramsa artık, bayramınız da şimdiden kutlu olsun?

İnşallah birkaç yıl sonra, ?Aslında bu zaman hesaplamaları yanlışmış. Şu kadar yıldır tutulan oruçların kaza edilmesi gerekiyor? gibi bir açıklamayla karşılaşmayız. Aksi halde ahirette yakasına yapışacağım insan sayısı çok artacak!!!

 

  • Çarşamba 25.4 ° / 10.5 ° false
  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli