CÜNEYT TÜRKOĞLU


BOĞAZ TURU

Pazar günü İstanbul’da güneşli ve güzel bir hava vardı. Ailemle geldiğim İstanbul’da onlar Boğaz Turu’na giderken ben ise aynı saatlerde Boğaz’dan daha güzel olan Kırıkkalespor’umuzun maçına geldim.


Pazar günü İstanbul’da güneşli ve güzel bir hava vardı. Ailemle geldiğim İstanbul’da onlar Boğaz Turu’na giderken ben ise aynı saatlerde Boğaz’dan daha güzel olan Kırıkkalespor’umuzun maçına geldim. Maçı futbolcu yakınları da dahil 30 civarı taraftarımızla misafir tribününde izledim.

Rakibimiz Bayrampaşa da bizim gibi hocasını göndermişti ama bizden farklı olarak yeni bir hocayla anlaşmamıştı. Altyapı hocasıyla maça çıkan Bayrampaşa, maçın genelinde bir puana razı bir oyun sergiledi.

Biz de genel anlamda rakibimiz gibi bir puana razı oyun oynadık ama yine de topa sahip olma, hücuma çıkma anlamında Bayrampaşa’dan daha istekliydik.

Hocamızın çıkardığı 11’de bana göre doğru olmayan ve yedek kalması gereken 3 isim vardı. Bunlar Özenç, Serkan ve Buğra’ydı. Zira ilk yarı takımla beraber üçü de vasat oyun oynarken özellikle Serkan çok top kaybı yaptı. Maçın ilk yarısında her iki takımın da kaleye isabetli şutu yoktu. Yani o kadar vasat bir ilk yarı izledik. İkinci yarıya Serkan-Taner değişikliği ile başladık. Hücumda biraz hareketlensek de pozisyon bulma anlamında yine zorluk yaşadık. Emre sakatlanınca yerine Oğuzhan girdi ve sağ beke geçti. Özenç ise sol beke geçti.

Oyunun gidişatını değiştiren asıl değişiklik ise Cihad-Savaş değişikliği oldu. Savaş oyuna girdikten sonra hücumda daha üretken olmaya başladık ve rakibi zorlamaya başladık. Talha müsait bir golü kaçırdık ama bu pozisyon gol atacağımızın habercisiydi.  82.dakikada ise Muzaffer’in mükemmel ortasında süper bir gole imza attı.

Rakip ise ikinci yarı bir net pozisyondan faydalanamadı. Onun dışında kalemizi rahatsız eden bir şutu bile olmadı.

 

Genel anlamda 3 puanı çok hak eden bir oyun oynamasak da rakibe göre daha iyi mücadele ettik ve 70’den sonra maçı daha çok istedik. Takımımızın yeni teknik direktörü Salih Eken’in çıkardığı kadroyu yanlış bulsam da maç içindeki hamleleri maçı aldırdı. Aksayan Serkan’ı doğru zamanda çıkarması, sakatlanan sol bekimiz Emre yerine Oğuzhan’ı alıp onu sağ beke, Özenç’i ise sol beke çekmesi çok önemli hamleler oldu. Oğuzhan’ın yeri sağ bek olmamasına rağmen gayet iyi performans sergiledi. Özenç ise çok fazla ileri çıkmasa da rakibin pozisyonlarını kesmeyi bildi. Hocamız ilk maç itibariyle iyi görüntü sergiledi.

Maçta öne çıkan isimler Talha, Muzaffer ve Savaş oldu. Defansa ve kaleciye çok fazla iş düşmediği için onlar hakkında yorum yapmayacağım ama Mehmet-Adem ikilisi tutacak gibi duruyor.

Sonuç olarak önemli bir deplasman galibiyetine daha imza attık. Evimizde bir puan dahi alamazken deplasmanda 9 puan topladık.

Haftaya lig lideri Karaman’ı misafir edeceğiz. Onlar da 10 kişi kalan Ayvalıkgücü’ne kendi evlerinde yenildiler. Yani Karaman’ı da gözümüzde büyütmeye gerek yok. Herkes herkesi yenebiliyor. Evimizde çok puan kaybettiğimiz için Karaman maçına mutlak 3 puan için hazırlanmalıyız. Bir puan evimizde kayıp olacaktır.

Karaman’dan da hatırı sayılır bir taraftar geleceğini düşünüyorum. Kendi evimizde deplasman yaşamamak adına tüm taraftarlarımızı haftaya maça gelip skor ne olursa olsun maç bitene kadar takımımızı desteklemeye davet ediyorum. Bu maç için gerekirse meydandan otobüs kalkmalı, bilet fiyatlarında bu maça özel indirime gidilmelidir.

Şimdiden başarılar Kırıkkale’m…

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu