MURAT KARADAĞ


Bizim derdimiz üzüm yemek..

Bizim derdimiz üzüm yemek..


Bağcıyı dövmek veya üzüm yemek..

Bir atasözü vardır ya. Bağcıyı dövmek yerine üzüm yemenin daha iyi bir şey olduğunu anlatan

Doğru ya bağcıyı dövmek yerine üzüm yemek gerçekten hoş olsa gerek. Bağcıyı döven üzümü hiçbir zaman yiyemez elbette.

İşte bir gazetecinin de bağcıyı dövmek gibi bir lüksünün olacağını düşünmüyorum Yani bizim politikamızın bu yönde olduğunu söylüyorum

Bu zamana kadar yaptığımız haberler, yorum ve köşe yazılarımızın ön yargısız biçimde incelendiğinde bunu görmek mümkün olur

Dünkü manşet haberimizin içeriği de böyle irdelenir ve incelenirse sanırım yukarıda anlatmaya çalıştığımız sonuca ulaşabiliriz.

DÜNKÜ MANŞET HABERİMİZ..

Sürgüne başkan müdahalesi

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın bazı birim müdürleri tarafından bazı personelleri başka birimlere göndermesine tepki gösterdiği bildirildi. Hatta Saygılı’nın hiçbir personelin yerinin değiştirilmeyeceği talimatı verdiği öğrenildi.

Özetle haberimiz böyle. Haberin içeriği gayet açık. Belediye Başkanı Saygılı bir haksızlığa müdahale etmiş. Bunun adı ha sürgün ha atama, ha yer değişme. Ne fark eder. Yapılan doğru mu, yoksa yanlış mı?

Bu fiilde önemli olan niyet değimlidir. İster sürgün, ister atama, isterse yer değiştirme olsun. Değişiklik siyasi düşünceyle yapılıyorsa işte bu değişiklik sorunludur. Kimi nalına kimide mıhına vurur.

Tıpkı bugünlerde kamuoyunda tartışıldığı gibi, ortaya atılan iddialar ve üretilen dedikodu gibi. Belediyede bilmem kaç kişinin rütbesi söküldü, bilmem kaç kişi bilmem nerelere sürüldü veya yerleri değiştirildi.

İşte bu açıdan dünkü yorum haberimiz önem arzediyor. Belediyede böyle gelişmeler olmuş mu dur? Evet olmuştur. Bazı birimlerde bazı kişiler çalıştıkları birimlerden alınarak başka birimlere verilmiştir.

Kısacası eğiri oturup doğru konuşmak gerekirse yapılan değişiklikler bu algı üzerinden yapılmıştır. Elbette yeni yönetimlerde değişiklikler olacaktır. Belediye başkanının tavrı da bu açıdan doğrudur.

Haberimiz üzerine yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere önümüzdeki günlerde bazı değişiklikler yapılacaktır. Yani geçmişte yapılan hatalar bu dönemde yapılmayacak. Belediye başkanının diğer konularda olduğu gibi bu konuda da dik duruşunu anlatmak açısından haberimizin arkasında olduğumuzu buradan belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum.

Doğru yapılanların yanında, yanlışların karşısında hataların giderilmesine yönelik yayın politikamızın bugün de, yarında bu olacağını da buradan bilinmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Başkanın atacağı doğru adımların önünün açılmasının memleketimiz açısından önemli olduğunu buradan söylüyorum.

Eski Banaz düşüncelerin artık tarihe karışması, herkesin hak ettiği yerde olması, haksızlıkların artık bu memlekette yapılmaması güzel bir gelecek, modern bir şehir olmanın gereklerinin yapılmasını bu şehirde yaşayan bir birey olarak istiyor ve diliyorum. 

seyit öncü
24.04.2014 11:55:11
SAYIN YAZAR ÇOK HAKLISIN HABERİNİZİDE OKUDUM ÇOK DOĞRU İSABETLİ BİR YORUM OLMUŞ BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAKİKATEN KONUSUNA HAKİM VE KARARLI İNŞALLAN BÖYLE GİDER

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu