CÜNEYT TÜRKOĞLU


BİTERKEN DÜŞÜNDÜRENLER

Acısıyla tatlısıyla bir sezonun daha sonuna geldik. Bu sezon diğer sezonlara göre bizim için daha zor oldu.


Sezona iyi bir başlangıç yapan takımımız ilk devre bittiğinde play-off hattına yakın bir yerdeydi. Kulüp yönetimini ve yönetimin lige bakış acısını  bildiğimiz için ben dahil birçok kişide puan durumundaki iyi yere rağmen play-off beklentisi yoktu. 

 

Nitekim ilk devre 19 puan toplayan takımımız hocanın yönetimle fikir ayrılığına düşüp istifa etmesiyle beraber ikinci devreye 4 mağlubiyetle başladı. Herkes korkulu rüya görmeye ve kötü sona doğru ilerlemeye başlamıştı. Sonrasında Nihat Baran geldi ve eskiden yaptığını tekrar yaptı, bizi ligde tuttu. 

İkinci devre yalnızca 10 puan toplayabildik. Aslında biz başarısızdık ama altımızdaki takımlardan dolayı şansımız da yanımızda oldu. Bu 10 puandan en değerlisini evimizde Gümüşhane’yi yenerek yapmıştık. Bu maç öncesinde Nihat Baran’ın gayretlerini de es geçmemek gerekiyor.

 

Nihat Baran bizi sadece ligde tutmakla kalmadı, şehri de bütünleştirip ayrı bir havaya soktu. Maç öncesi kulübe finans bulma adına görüşmeler yaptı. Yani bir teknik direktörden çok başkan oldu, yönetici oldu, taraftar oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Başkan Şeref Akbal’ın sezon boyunca yapamadığını bir haftada yapmış oldu. Bunu başkan ya da yönetimle beraber şehrin ileri gelenlerinin yapamayıp bir haftalık süreçte teknik direktörün yapması garip değil miydi?

 

*******

3.ligde 4.yılımızı geride bıraktık. Bu 4 yıl boyunca aslında şansımız kura anlamında genelde yaver gitti. Hep başarılı olabileceğimiz gruplarda yer aldık. Her sene, yer aldığımız gruplarda biraz iyi kadro ile rahat play-off yapabilirdik. Bu gruplar küme düşme potası açısından da şanslıydı. Bu sene özellikle Arguvan ve Tarsus’un lige kağıt üzerinde düşme gözüyle başlaması biz ve diğer takımlar için büyük avantajdı. Peki Tarsus ya da Arguvan grubumuzda olmasaydı ne olacaktı?

Nihat Baran gelmeseydi takım nasıl ligde kalacaktı?

Belediye başkanı değişmeseydi futbolculara borçlar nasıl ödenecekti?

Adnan Duman ve Ramazan Ayan Gümüşhane maçı öncesi çıkmasa primi kim verecekti? 

Her zaman böyle şanslı olamayabiliriz.

 

*******

Bu sene benim adıma en sevindirici olay Gümüşhane maçındaki taraftardı. Başpınar’da yıllardır genel anlamda boş tribünlere oynuyorduk. Gümüşhane maçı şampiyonluk maçı olmamasına rağmen şampiyonluk maçı havasında geçti. Belki de 3.ligde oynadığımızdan beri Başpınar’daki en kalabalık maçtı. O maçtaki taraftar Kırıkkale’de futbolun hala bitmediğini, Kirikkale halkının futbola ve özellikle bir amaç uğruna mücadele eden takıma ne kadar aç olduğunu gösterdi. Peki yıllardır maça gelmeyen taraftarlar mı suçluydu yoksa bir amaç uğruna mücadele edebilecek takımı kuramayanlar mı?

Tabii bu amaç küme düşmemek olmamalı. Artık herkes şampiyonluk için oynayacak, sahada güçlü şekilde mücadele edebilecek bir takım istiyor. 

 

Şampiyonluk için oynayacaksak elbette bunun altyapısı da yıllardır oluşturulmalıydı. Kırıkkale Üniversitesindeki değerli hocam Kürşat GÜLDAL ile bu konuda neler yapılması gerektiğini telefonda kısaca konuşmuştuk. Değerli şeylerden bahsetti. Kendisiyle de yakın zamanda bir röportaj tadında yüz yüze muhabbet etmeyi düşünüyorum. Bu muhabbetin Kırıkkale’deki futbol dünyasına ve başkan olacaklara da altın tavsiyeler içereceğinden şüphem yok. 

*******

 

Gelecek sezonki yapılanma için ilk adım mayıs sonundaki kongre olacak. Kongrede başkanlık için adı geçen önemli adaylar var. Özellikle maddi anlamında güçlü bir yönetimin olması gerekiyor. Yönetimde de futbolu bilen kişilerin yer alması son derece önemli. Başkan olacak kişilerin vaatlerini, bize neler sunacaklarını yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. 

 

*******

 

Kırıkkale futbolu adına başarısız diyeceğimiz bir sezon geçiriyorduk ama Bölgesel Amatör Lig’deki Türk Metal buna izin vermedi. Türk Metal 1963 Spor büyük bir başarıya imza atarak 3.lige çıktı. Bu büyük başarıdan dolayı tebrik ederim. Onlar için ayrı bir yazı hazırlıyorum, birkaç güne kadar o da yayınlanacak. 

 

Son olarak takımın ligde kalmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Gelecek sezon “küme düşmeyle aramızda kaç puan var” diye sorgulamadığımız, “ikinciye kaç puan fark attık” diye hesaplara girdiğimiz bir sezon olması dileğiyle…

  • Çarşamba 28 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.5 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı