MURAT KARADAĞ


Ben oyumu ak partiye verdim!

Ben oyumu ak partiye verdim!


Ben oyumu ak partiye verdim!

 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimleri beklenmediği gibi (Kamuoyunda öyle bir algı oluşmuştu) AK Partinin zaferi ile sonuçlandı.

Seçim öncesinde yapılan tahmin ve analizler 3 aşağı, 5 yukarı, tabiri caiz ise “cuk” diye oturmadı.

 Sokakta Ben AK Partiye oy verdim, ya sen? Diyenlerin gönül rahatlığı içinde olduğu bir sonuç bu

 AK Parti Kırıkkale’de oy yüzdesini geçtiğimiz seçime göre küsuratsız bir rakama getirdi, Yani AK Parti Saygılı ile her iki seçmenden birinin oyunu aldı

 2009 seçimine göre ‘her üç seçmenden birisi AKP’ye oy verdi’ denilirken şimdi açık ve net bir biçimde her iki seçmenden biri AK Partili diyebiliriz.

 Buraya kadar bu duruma hiç kimsenin bir diyeceğinin olduğunu veya itiraz ettiğini sanmıyorum. Diyenlerin ise elbette demesi gerektiğine de inanıyorum.

 Türkiye genelindeki sonuçlara göre Kırıkkale’deki  seçim sonucu ve gelişmeler biraz farklı oldu. Saygılı bazı olumsuzluklara rağmen Kırıkkale tarihinin en yüksek oyunu alarak belediye başkanı oldu.

 Yani tabirim uygun ise Türkiye genelinde oy patlaması yapan illerden birisi oldu. Aldığı oy aranı ile belediye meclis sayısını da aynı oranda yükseltti.

 Geniş bir kitle tarafından beklenmeyen bu sonuç aslında toplumsal düşünüldüğünde olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmelidir.

 Seçim sonucuna bakıldığında takip edilen strateji, aday belirlenmesinde (Büyük çoğunluğa göre yanlış değerlendirilmişti) isabetli karar, kampanya süresince takip edilen yol, pozitif siyaset, akılcı projeler, kolektif çalışma, hepsinin bir araya gelmesinin sonucunda Türkiye ortalamasına göre AK Parti Kırıkkale’de birinci parti oldu.

 Başarıda yukarda saydığımız etkenlerin hayata geçmesinde Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’ın önemli katkısının olduğunu bir gerçek.

 Elbette Kırıkkale’nin yapısında bu yönde bir eğilim vardı. Ancak bu eğilimi harekete geçirmek yani oya dönüştürmek parti ve adayın performansına bağlıydı.

Geçtiğimiz Milletvekilliği seçimlerinde alınan sonucu göz önünde bulundurursak bugünkü sonucun mimarının Beşir Atalay ve aday Saygılı olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki Başbakan Erdoğan’ın ismini anmadan değil

Aday belirleme sürecinden başlayan olumsuzluklara rağmen bu sonuç, seçimin hem de büyük risk altında nasıl kazanılacağını göstermek açısından önemli bir sonuç. Yani sessiz çoğunluk hadisesi gerçek oldu.

Tüm bu olumlu gelişmelerin sonunda Saygılı yüzde 44.3 oy oranı ile makama oturmasının Kırıkkale’ye hizmet açısından olumlu yansıyacağını şimdiden bilinmesi gerektiğini de buradan söylemek mümkün.

Tüm bu gelişmelere baktığımızda Saygılı ile birlikte hizmetlerin hız kazanacağı, yeni yatırımların hayata geçirileceği ve Kırıkkale’nin yapısını değiştirecek projelerin de ortaya çıkacağı bir dönemi hep beraber yaşayacağız.

Bu noktada sayın Başkana bireysel taleplerin dışında geniş kapsamlı projeler ile gidilmesi halinde o.. bireysel problemlerin de çözüleceği yatırımların, oluşumların yapılmaması için bir neden yok.

Yeter ki eskimiş köhnemiş düşünceler yerine daha aydın düşünerek, küçük düşüncelerin yerine daha büyük düşünerek hareket edelim. Çünkü Kırıkkale geçmişin köhnemiş zihniyetleri yüzünden yıllarını heba etmiş.

Kırıkkale artık geçmiş yıllarınız heba etmek istemiyor. Böyle bir lüksü kaldıracak ne bir güce sahip nede böyle bir boş geçirecek zamanı var. Kırıkkale acilen ameliyat masasına yatırılmalı ve derhal ameliyata alınmalıdır.

 

Kamil S.
8.04.2014 22:00:43
Tespitlerinizin çoğuna katılıyorum. Ak Parti`nin çok tartışılan adayı,tarihin en yüksek oyunun alınmasına vesile oldu.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu