MURAT KARADAĞ


Ben de verdiğim oyu haram mı edeyim?

Ben de verdiğim oyu haram mı edeyim?


Bu söz bizzat şahsıma ait değil. Çünkü ben AK Partiye oy vermedim, böyle bir düşüncem söz konusu olamaz. (Yalakalık olsun diye bazı meslektaşlarım gibi arkasından ağır sözler söyleyip, yüzüne de ”En büyük sensin, oyum sana helal olsun diyemem”)…

 

Belediye Başkanı Veli Korkmaz Bayram arifesinde düzenlediği basın toplantısında çeşitli konularda çeşitli açıklamalarda bulunmuş.

 

Yani Kırıkkale’yi her zaman olduğu gibi yine uçurmuş. Bilmem kaç milyon kilometre asfalt, kaç bin metrekare kilit parke, kaldırım, park, bahçe en önemlisi Ramazan boyunca fakir fukaraya yaptıkları hayırları ve yardımları rakamlarıyla açıklamış. (Bir elin verdiğini öbür el görmemesi gerekir)…

 

Birlik, beraberlik ve kardeşlikten söz etmiş. Kibirlilikten uzak, insanlara tepeden bakmayan bir tavırla… Ramazan ayının hikmetlerinden dem vurmuş, ardından da belediye ile ilgili olumsuz haber yapan gazetecilere hakkını helal etmediğini beyan etmiş.  

 

Bir ay boyunca kardeşlik mesajları verirken bir anda hem de mübarek Ramazan Bayramının arifesinde kin ve nefreti açıkça körükleyen ve düşmanlık çağrışımı yapan bu söylemini ve davranışını kendisine yakıştıramadığımı buradan söylemek isterim.

 

Oysa makam sahiplerinin, hele hele belli bir misyonu temsil ettiğini iddia eden; hak, hukuk ve adaletten yana olduğunu her fırsatta yüksek sesle söyleyen; sürekli kardeşlik ve hoşgörüden bahseden; hatta kendince söylem bile geliştiren (Hata yaparım ama, yanlış yapmam gibi) bir kişinin mübarek günde böyle bir açıklama yapması hiç de hoş olmamış.

 

Dilerim başkan, arkasından her türlü entrikayı çeviren, hatta işlerine gelmediği zaman ağır ifadelerle eleştiren, tek özellikleri yalakalık olan, hiç eleştirmeyerek sürekli poh poh yapan, sürekli överek övgüleriyle kendisini yanlış yönlendiren muhteremlerin gazına gelmemiştir.

 

Her neyse öyle olmuş böyle olmuş. Neticede başkan hayır mübarek günde düzenlediği toplantıda mülayim ifadeler kullanarak Ramazan ayının hikmetlerinden söz ederken birden bire böyle bir sözü edivermiş. Bayram içinde birkaç arkadaşla sohbet arasında konu gündeme geldi. Başkanın ifadelerinin bu yönde olduğu söylendiğinde sohbete dâhil olan arkadaş başkanın böyle bir söz ettiğine inanmak istemediğini bildirdi.

 

Konu biraz daha açılınca kendisinin AK Partili olduğunu bildiğimiz arkadaş tartışmanın ilerleyen bölümünde “Başkan böyle bir söz etmiş ise, gerçekten yakıştıramadım. Bir belediye başkanı eleştiriye tahammül edemiyorsa, başarılı olması mümkün olamaz. Makam sahipleri canı sıkıldıkça beddua edecekse, kendini eleştirenlere hakkını helal etmeyecekse vay halimize” diye tepkisini ortaya koydu.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu