YUNUS PEHLİVANLI


Belediye Başkanı Kim Olsun?

Belediye Başkanı Kim Olsun?


   2012 Eylül ayında Kırıkkale deki bir şehit cenazesine katılmak için gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç şehit cenazesinden sonra il teşkilatını ziyaret etmişti.Bu ziyaret esnasında yapılan anketler konusuna da  değinen Reha Denemeç:(…. Anketler tüm il merkezlerinde, 20 binin üstündeki yerleşim yerlerin de ve muhalefet belediyeleri de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de yapılıyor.

Bu anketleri 3 şirkete yaptırıyoruz.Bu zamana kadar 12-13 anket yapıldı. 2014 yerel seçimlerinden 3-4 ay önce bir anket daha yapacağız. Daha önce yapılmış anketlerle aradaki farkı değerlendireceğiz.En son yapılan ankette bir değişim olmuşsa ne ala. Ama bir değişiklik yoksa yada aşağı doğru geriye doğru bir gidiş varsa bunu elbette değerlendirmemiz gerekir.

     ….Partimizin Türkiye genelinde belirli bir oy yüzdesi ve bir seviyesi vardır.Yapılan anketlerde belediye başkanı arkadaşlarımızın seviyesi buna yakın veya üzerinde ise bu arkadaşlar bizim kabulümüz zaten. Ama bu seviyenin çok altında olan arkadaşlardan genel bir memnuniyetsizlik söz konusu demektir ki,-aday yapılacak yada yapılmayacak- başkanlarımız için bu en önemli kriter olacaktır…)

     Evet. 

     2012 Eylül ayında Kırıkkale teşkilatını ziyaret eden (o günkü) Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Reha Denemeç belediye başkanlarının yeniden aday olabilmesi için böyle bir kriterden söz ediyordu.

   Gelelim 2013 Şubat ayına.

   Kısaca hatırlatayım. Başbakan Erdoğan 2013 yılı Şubat ayı içerisinde Ankara’da bölge milletvekilleri ile bir değerlendirme toplantısı yapmıştı.Bu çerçevede İç Anadolu bölgesinden 10 ilin milletvekilleri başta olmak üzere,belediye başkanları,il,ilçe,kadın ve gençlik kolları başkanları ile yine bu 10 ilin koordinatör milletvekilleri de dahil olmak üzere parti içi bir değerlendirme toplantısı yapmıştı.

 

    Bu değerlendirme toplantısından sonra illerde yapılmış olan anketleri değerlendiren Başbakanın;  Kırıkkale de yapılmış anket sonucunda (Ak Partiye tekrar oy veririm diyenlerin oranının yüzde 60 olduğunu mevcut belediye başkanına oy veririm diyenlerin ise yüzde 11’e düştüğünü belirterek bu oranın fecaat olduğunu ve o toplantıya katılan Kırıkkale heyetine kızarak fırça attığı şeklinde  devam eden haberi ) 22 Şubat 2013 tarihli Hürriyet gazetesi ve Vatan gazetesi başta olmak üzere bir çok haber sitesinde  ( Anket Fecaati) ve benzeri başlıklarla yayımlanmıştı.

    

   Eğer duyduğumuz yada söylenenler doğru ise şu anda Kırıkkale de (Belediye başkanından ve hizmetlerinden memnun musunuz ?) diye özetlenebilecek bir anket yapılıyor.

Ben bu anketin bayramdan sonra yapılacağını ve de 3 aşamalı sorudan yada 3 aşamadan oluşan bir anket olacağını duymuştum. Muhtemelen Denge adlı araştırma şirketine yaptırılacağı söylenen anket şimdimi yapılıyor ya da şu anda Belediye bu anketi kendisimi yaptırıyor bilmiyorum.

 

     Yazının başında belirttiğim Ak Parti AR-GE’den sorumlu ( önceki )Genel başkan yardımcısı Reha Denemeç’in söylediği kriter uygulanırsa şayet: Bundan sonra mevcut belediye başkanınızın tekrar aday edilmesini istermisiniz şeklinde  yapılacak anketlerde başkanların yüzdesi Ak Partinin Türkiye genelindeki % 50 oy oranına yetişemezse yada eski anketlerdeki durumlarını düzeltememişlerse pek şansları olmayacak gibi.

 

      Yalnız ne var ki  bu güne kadar belirlenmiş bu kriterlerin öyle çokta uygulandığı iddia edilemez..Bundan sonra uygulanır mı onu da bekleyip göreceğiz.Ama her halükarda anketçiler mevcut başkanların yüreğini pır pır ettiriyorlardır her halde.    

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı