HABİLHAN PEHLİVANLI


?Bayraksızlık Açılımı? Kırıkkale´ye uğramayacak!


Açılım safsatasını Kırıkkale´ye yutturmak amacıyla senin benim paralarımla yola çıkan ?Akiller? geldiğinde en çok gücüme giden ne olmuştu biliyor musunuz?

Türk Bayrağının gereksizliğinden, adının değiştirilmesinden, hatta devletin adının değiştirilmesinden dem vuran (adına kurban olasıca) Hilal Kaplan´ın da o grupta bulunmasıydı?

***

?Barış Treni? safsatası Kırıkkale´ye geldiğinde de her türlü imkânlar önlerine serilen, bir kırmızı halıları eksik edilen ve niyetleri PKK/HDP´ye oy devşirmek olan gruba her türlü hoşgörüyü gösteren, güvenlik tedbirini alan Kırıkkale Emniyeti, o anda bayrak açan bir vatandaşı, provokasyon yapmak suçlamasıyla elinde bayrağıyla birlikte emniyete almıştı da, tepkiler üzerine geri bırakmışlardı.

***

Oysa geçtiğimiz Pazar günü, o ?Açılımın?, o ?Barış Treninin? cici çocuklar olarak göstermeye çalıştığı teröristlere aynı gün iki şehit birden veren Kırıkkale´nin hiçbir devlet dairesinde Türk Bayrağı asılı değildi!

Kırıkkale´nin orta yerindeki Cumhuriyet Meydanında bulunan Emniyet Müdürlüğü Binasında bile bir tane bayrak yoktu!

Ve daha da vahimi bayrağın olmamasına tepki gösteren halka davranış, ülkemizin bilumumum yerlerinde askere-polise saldırılarda bulunan teröristlere gösterilen davranış kadar hoşgörülü de değildi!

***

Elbette tüm polislerimizi kastetmiyorum!

Elbette içlerinde, bu yaşanılanların sıkıntısı benden çok hisseden vatan evlatları olduğunu çok işi biliyorum!

Lakin halkın zorlamasıyla ve ?lütfen? astırılan bir pencere büyüklüğü kadar bile olmayan bir iki bayrak karşısında, ?Koskoca Emniyette bu kadarcık mı bayrak var?? sorusuna, dalga geçercesine, ?Evet, bu kadar var, sen işine baksana? cevabını veren çok kıymetli polis memuru arkadaş, sen neyi savunuyorsun Allah aşkına?

Sen gününü geceni bir edip o bayrak uğruna yapmıyor musun bu görevi?

Şunu unutma ki (Allah göstermesin) senin başına bir hal gelse, ilk üzülecek olan işte o dalga geçtiğin vatandaştır, bunu unutma!

***

Çok kıymetli Kırıkkale Emniyeti,

Ne kadar biliyor ya da hissediyorsunuz onu bilemem?

Lakin şunu çok iyi bilmelisiniz ki,

Kırıkkale halkı, bugüne kadar devletine ve devletinin kolluk kuvvetlerine karşı daima saygılı olmuş, daha da ötesi devletinin kolluk kuvvetlerine yan gözle bakanların daima karşısında olmuştur.

Kırıkkale´ye ne zaman bir asker, bir polis cenazesi gelse kendi birinci derece yakınını kaybetmişçesine şehidine sahip çıkmıştır.

Hayatında hiç tanımadığı bir şehit (asker-polis) için hüngür hüngür ağlayan kadın-erkek, çoluk-çocuk bir topluluğu Kırıkkale dışında çok az şehirde görürsünüz!

Devletine ve onun kolluk kuvvetlerine bunca saygı, sevgi ve muhabbet besleyen bir şehrin insanına karşı lütfen biraz daha hassas davranın?

Bu şehrin insanı sizin saçınızın bir tek teline bu dünyayı kurban ederken, siz kendinizi bir ?Açılım? safsatasına kurban etmeyin!

***

Belki birilerinin emriyle Kırıkkale´ye ?Akiller? gelmiş olabilir? Geldi, geçti!

Belki birilerinin emriyle Kırıkkale´ye ?Barış Treni? de gelmiş olabilir? O da geldi, geçti!

 

Fakat şunu kimse unutmasın ki, bu şehre hiç kimse ?Bayraksızlık Açılımını? ge-ti-re-me-ye-cek!

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli