MURAT KARADAĞ


Başkan, bu aralar pek gayretli

Başkan, bu aralar pek gayretli


Belediye Başkanımız bu sıralarda pek de gayretli. Seçim mi var ne? Yoksa başını bir yere mi çarptı?

Gerçekten merak ediyorum. En samimi duygularımla yaptığım benzetme biraz argo ama doğrusu bu.

Çünkü kendisini severim gerçekten. Sevilmeyecek gibi de değil hani. Sempatik, yakışıklı, insanlara tepeden bakmaz, her şeyin iyisini yapar. Kaliteye çok önem verir, insani değerleri her değerin üstünde tutar. Hizmette kusur etmez. Devlet büyüklerinin çoğu ile tanışıklığı bile vardır.

O kadar gayretli ki “Bravo” demek geliyor içimden. Şehri hiç görmediği hizmetlerle tanıştırdı. Bu hizmetlerini de anlatıyor uzun, uzun. Medyayı iyi kullanıyor. Her gün bir başka camide iftara katılıp mahalle sakinleri ile bir araya geliyor.

Yani iftardan sonra, sahura kadar evine bile gitmiyor. Sabahta erkenden işinin başında… Ne de olsa koskoca bir şehrin yükü omuzlarında. Şehrin emirleri şehrin insanlarından önce ayakta olur ya, işte öyle. Veli başkanımız da öyle yapıyor.

Geçtiğimiz gün bir TV kanalında programa bile katıldı. Bir yanında müftümüz, bir yanında tasavvuf müziğinin Kırıkkale temsilcisi. Anlatıyor hizmetlerini bir, bir. Arada bir camilerimizden de söz ediyor. Hani Nokta camimiz var ya, birde Nur camimizin inşaatı sürüyor ya.

Hizmetlerini anlatırken camilerimizi de sıkıştırıveriyor sözlerinin arasına. Kırıkkale’de ne kadar yapılı cami varsa neredeyse “Biz yaptırdık” diyecek. Aslında camiler yaptırdığını da bu sözler arasında çaktırmadan söyleyiveriyor. Bu arada Müftümüzün yüzünde hafif bir tebessüm beliriyor.

Söz sırası müftümüze geldiğinde ise “Camiler yaptırdık” sözü biraz yalanlanıyor müftümüz konuşmasında Camilerin yapımında kendilerine destek verdiği için teşekkür ediyor. Yoksa camilerin belediye tarafından yapıldığı kanısı uyanacak. Aslında millet biliyor ama müftü durumu kurtarmak adına başkana bir güzel teşekkürlerini sunuyor. Yani “Camileri belediye yaptırmadı, camiler vatandaşlardan toplanan yardımlarla ve diyanetin desteği ile yapılır. Buradaki camiler de öyle yapılıyor” dercesine. (Ama yinede inkâr etmemek lazım)

Neyse efendim benim anlatmaya çalıştığım da zaten bu değil. Başkan sık, sık yapar böyle. Hizmetlerini anlatırken bazen araya sıkıştırıverir bir devlet yatırımını. Mesela bazen üniversiteden, bazen bir köprüden veya bir menfezden söz eder. Yerine ve zamanına göre devlet yatırımlarının çoğunun belediye tarafından yapıldığını ima eder sohbet aralarında. Hatta şehirde özel sektörün yatırımlarına bile sahip çıkar. İşine geldiği ortamlarda katıldığı açılışlarda çaktırmadan sahiplenir adamların yaptığı hizmete.

Aslında anlatacağı o kadar çok hizmet ve yatırım var ki, nedense yapılan yatırım ve hizmetleri biraz küçümser. Mesela yaptığı kaldırımlarda hiç yürümez. Zafer caddesinde kendisini hiç görmeyen esnafların bile olduğunu biliyorum. Mesela Başkan Toprak Mahalle’yi son kaç aydır görmemiş bilmiyorum ama Toprak Mahalleli kendisini 10 yıldan bu yana hiç görmemiş. Geçenlerde bir ahbabın iş yerinde söz açıldı da oradan biliyorum.

Yaptığı hizmetleri yerinde takip etmemek gibi, anlatmamak gibi mütevazı bir yapısı da vardır. Birkaç yıl önce kendisine de bahsettiğim gibi Cumhuriyet Meydanının yapımı, düzenlenmesi, park, bahçe, yeşil alan, havuz, Atatürk anıtı derken inşaat aylarca sürdü. Bu süre içinde Başkanı Meydanda gören hiç olmadı. Hatta o sıralarda Meydanın valilik tarafından yapıldığı şeklinde dedikodusu bile yapılmıştı.

İşin özeti şu:”Aslında Belediye Başkanımız mükemmel bir insan” diyebiliriz. Ancak özellikle şu son birkaç yıldan bu yana sanırım çevresindeki bazı unsurlar nedeniyle ufkunu pek aralayamıyor. Yani göremiyor. Başkanın artık tüm sermayeleri sadece pohpohçuluk olan, sadece kendi menfaatleri için, eğriye eğri, doğruya doğru demeyen, nasıl olsa ‘giden ağam gelen paşam” mantığı ile yaşamını sürdürmeye çalışan zatı muhteremlerin o bitmek tükenmek bilmeyen isteklerinden ve baskılarından kurtulmasını diliyorum. Saygılar.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu