HABİLHAN PEHLİVANLI


Başkan Saygılı Kırıkkale´nin çehresini değiştirmeye kararlı


Yazılarımı takip edenler bilirler ki, ?Yiğidi öldür, hakkını yeme? düsturunu her daim uygulayan, doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilen bir karakterim var?

Hiçbir zaman ?yanardöner? ya da ?dansöz? olmadım, olmam da?

Dün söylediklerimle bugün söylediklerim arasında gelişme görebilirsiniz ama değişme asla!

Kim bilir, belki de bu sivri dilim ya da keskin kalemim sayesinde olsa gerek, birçok konuda hemfikir olduğum kimi şahıslarla zaman zaman sözlerimiz ve fikirlerimiz çatışırken, zıt fikirli olduğum kişilerle de birçok konuda ortak kanaatlerde aynı düşüncelere sahip olabiliriz.

Yine beni takip edenler bilirler ki, ne kimseye kuru kuruya muhalefet yaparım, ne de birisi hakkında kuru kuruya olumlu ve övücü satırlar kaleme alırım?

Hele bir de konu ?Belediyecilik? gibi benim en zayıf noktam olan Kırıkkale´yi ilgilendiren bir mevzu olunca, yanlışı yapan en yakınım da olsa eleştirmekten, doğruyu yapan da en uzağım olsa da övmekten geri durmam?

2014 yerel seçimlerindeki tavrımı herkes gayet net biliyor?

Nitekim önceki iki dönemde yaşanılan sıkıntılar Kırıkkale´nin her bir bireyinde olumsuz kanaatlere yol açmışken aday olup seçimleri kazanan Başkan Mehmet Saygılı hakkında olumlu-olumsuz herhangi bir bilgi sahibi olmayışımdan dolayı bugüne kadar hakkında tek bir satır kaleme almadım.

Ancak geçtiğimiz Cuma günü, Kırıkkale basınının her bir bireyini davet ederek düzenlediği basın toplantısı ve akabinde, bizzat kendi kullandığı araçla yaptırdığı kısa Kırıkkale turunda, Başkan Saygılı´yla birlikte projelerini ve özellikle hayata geçenleri yerinde inceleme fırsatı bulduk.

Ütopik olmayan, ayakları yere basan, her birisinin ihaleleri tamamlanmış ya da tamamlanmak üzere olan projelerin, hayata geçirilebilmesi halinde Kırıkkale´nin çehresini değiştirmeye fazlasıyla yeteceğinden şüphem yok.

Özellikle Şehitler Parkı´yla başlayan hat üzerinde İstasyona doğru olan bölgede yapılması planlanan Kent Park; Bahçelievler Mahallesinden geçen Çoruhözü Deresinin ıslahıyla başlayıp yürüyüş ve bisiklet yollarıyla birlikte büyük bir sağlıklı yaşam alanı oluşturacak proje, Kırıkkale´nin hem yeşil alan hem de görsel güzellik ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte projeler olarak dikkatimi çekti.

Belediyenin, yeniden faaliyete geçirilen serası sayesinde sıfır masrafla üretilen çiçekler, zaten Kırıkkale cadde, sokak, direk ve hatta duvarlarını süslemeye başladı bile. Bu arada, geçtiğimiz yıl Kırıkkale Lisesi´nin Atatürk Bulvarına bakan duvarlarını ve Zafer Caddesini süsleyen (asma saksılarla yerleştirilen) çiçeklerin de bizzat bu serada üretiliyor olması hem görsellik hem de Belediye Bütçesi açısından oldukça sevindirici bir gelişme.

Yapılan çalışmalar arasında beni en çok mutlu edeni, elbette Celal Bayar Parkında bulunan Rahmi Pehlivanlı Sanat Konağının restore edilerek yeniden faaliyete geçirilmesi oldu. Zira bu konuda zaman zaman kaleme aldığım yazılarla, bu konağın kapatılmasını eleştirmiş, kamuoyunun dikkatini çekmiştim. Tabi daha sonra Belediye Başkanımızla bu konuya ilişkin yaptığım birkaç görüşmede, Konağı kapatmadığını ve asla kapatmayacağını, tam tersi yenileyerek yeniden faaliyete geçireceğini bildirmişti. Cuma Günü yapılan gezide son durağımız Celal Bayar Parkı içerisinde bulunan bu konak oldu. Ve sanırım konuyla ilgili hassasiyetimi bildiklerinden olsa gerek, Belediye Başkan Yardımcımız Mutlu Erol Bakır, beni hemen içeriye davet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu arada, Konağın en kısa zamanda Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesiyle ortak gerçekleştirilecek olan bir projenin de mekânı olarak kullanılacağı bilgisi beni ziyadesiyle mutlu etti.

***

En başta da ifade ettiğim gibi, nasıl ki yanlış yapılanı eleştiriyor ve düzeltilmesi için elimden geleni yapıyorsam, doğru yapılanı ve gayretleri de alkışlamam gerekir. İnsani yönü, sıcakkanlı tavırları, hatırşinas karakteriyle son zamanlarda tüm Kırıkkale halkının dikkatini çeken Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı´nın bu saatten sonra projeleri ve Kırıkkale için yapacağı çalışmalarla da alkışlanacağı günlerin yakın olduğunu düşünüyorum.

Ne diyelim, halis olan her niyette Allah yardımcısı olsun?

Bu şehir bizim ve bu şehre çakılacak olan her çivi bizim için...

 

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli